Očekivana reakcija tabloida kod istočnih susjeda

SRPSKI MEDIJI: Ustaše Vučiću zabranile odlazak u Jasenovac

Objavljeno: 18.07.2022.

Svima je već poznat jučerašnji scenarij koji se dogodio prilikom Vučićeve želje da privatno posjeti Jasenovac i Pakrac, nakon čega su iz Plenkovićeve Vlade rekli ˝ne˝.

Srpski Aleksandar Vučić, prema informacijama iz Vlade koje su munjevito bile dio naših vijesti jučer i danas, kontaktirao je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i najavio svoj dolazak, odnosno posjet Javnoj ustanovi ˝Spomen područje Jasenovac˝ na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali i brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

Podsjetimo:

– Jasenovački ustaški zločin izvršen je nad desecima tisuća Srba, Roma, Židova, nad Hrvatima, Muslimanima, Slovencima, Slovacima, Česima, Ukrajincima, Rusima, Talijanima, Nijemcima, Crnogorcima, Mađarima, Poljacima, Rumunjima i Rusinima. Nad muškarcima, ženama i djecom. Ubijani nožem, drvenim maljem, sjekirom, mučeni do smrti glađu i žeđu, jasenovački stradalnici, umoreni i preživjeli, pronalazili su u sebi nadu u život i vjeru u čovjeka. Njihovo nestajanje, njihove patnje, njihovo preživljavanje, jednostavno je ljudsko upozorenje: Nikad više! Zločin je ako se ubije ili progoni makar i jedan čovjek samo zato što je druge vjere, nacije, rase ili ideoloških usmjerenja – stoji na stranicama memorijalnog spomen područja Jasenovac.

Reakcija srpskih medija, naravno, nije prošla nezamijećeno, prepucavanja hrvatske i srpske vlasti ne prestaju, pa se tako na naslovnicama mogu pročitati naslovi poput ˝Ustaše Vučiću zabranile da ode u Jasenoca˝, ˝STRAŠNO Hrvatska zabranila Vučiću da kroči u Jasenovac˝, ˝Hrvati nisu dozvolili Vučići da se pokloni žrtvama Jasenovca˝, i ˝Hrvati definitivno nemaju stida˝, ˝Plenkovićem režim ne da Vučiću da ode u Jasenoca˝… U nastavku s vama dijelimo neke od današnjih naslovnica u Srbiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba