U Velikom Trgovišću održan 27. Croatia cup – natjecanje u gađanju Field samostrelom

VRHUNSKI REZULTATI: Kup osvojila najbolja seniorka Valentina Pereglin, Domagoj Pereglin prvi u kategoriji seniora, Karla Bartolović najbolja juniorka, a Hrvatska slavila i u ekipnoj kategoriji

Objavljeno: 18.07.2022. zagorjeinternational

U Velikom Trgovišću je u subotu i nedjelju održan 27. Croatia cup – natjecanje u gađanju Field samostrelom.

Nastupili su predstavnici Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Švicarske. Od hrvatskih samostrijelaca nastupila je aktualna svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin, aktualni svjetski prvak Andrej Krstinić, aktualni europski prvak Domagoj Pereglin, juniorski svjetski i europski prvak Martin Oborovečki te ostali osvajači pojedinačnih i ekipnih svjetskih i europskih medalja.

Kup je osvojila Valentina Pereglin, drugo mjesto osvojio je Domagoj Pereglin, treće mjesto osvojio je Andrej Krstnić. Martin Oborovečki je zauzeo četvrto mjesto, a njegova sestra Mihaela Oborovečki zauzela je šesto mjesto.

U konkurenciji seniorki prvo mjesto je osvojila Valentina Pereglin, drugo mjesto je zauzela Mihaela Oborovečki, a treća je Irena Hynkova. Najbolji senior je Domagoj Pereglin, drugo mjesto osvojio je Andrej Krstnić, a treći je Martin Oborovečki. Pobjednica u kategoriji juniorki je Karla Bartolović, dok je u ekipnoj konkurenciji, pobjedu odnijela Hrvatska u sastavu Valentina i Domagoj Pereglin te Karla Bartolović, drugo mjesto osvojila Češka Republika “A“, a treće Švicarska i Njemačka.

Natjecanje je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je natjecateljima poželjela dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju te organizatorima i domaćim strijelcima zahvalila na promociji Krapinsko-zagorske županije. 

-Zahvaljujem streljačkom klubu Veliko Trgovišće, kao i svim strijelcima i strijelkinjama Krapinsko – zagorske županije, koji ovaj sve popularniji sport promiču i na taj način promoviraju i svoje mjesto, ali i čitavo Zagorje diljem svijeta. Ovo je jedna zahtjevna organizacija i zaista je lijepo ovdje vidjeti ekipe iz nekoliko europskih zemalja te SAD-a. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će svi otići zadovoljni – kazala je Petek, a predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće Damir Oborovečki istaknuo je da je Veliko Trgovišće od strane Svjetske samostrelske unije odabrano za domaćina jednog od tri svjetska kupa koji će dati natjecatelje za nastup na finalu svjetskog kupa krajem godine.

 -Ovo je najveća razina natjecanja, o čemu nam već govori i činjenica da su tu hrvatski strijelci. Naime, naša je reprezentacija od 1994. godine najjača u svijetu. Možda postoje dva slučaja da nismo uzeli zlatne medalje u ženskoj i muškoj kategoriji, a to je prestiž u samostrelskom sportu – naglasio je Damir Oborovečki, ujedno i direktor 27. Croatia cup-a.

Svečanosti otvorenja nazočili su i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, predsjednik Svjetske samostrelske Unije IAU-a Pero Stojnić, izaslanik predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Ivan Jelenčić te glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Bojan Đurković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba