Nakon skupštine, vatrogasci su se tradicionalno pješke uputili na Vinski Vrh k svetom Florijanu

MARIJA BISTRICA: Iza VZO još jedna uspješna godina s novim osposobljavanjima i brojnim natjecanjima

Objavljeno: 06.05.2024. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici jučer je održana redovna godišnja skupština VZO Marija Bistrica, koju uz središnje društvo Marija Bistrica čine i društva Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe, javlja Radio Marija Bistrica.  

Kako je istaknuto u izvješću o radu, ova zajednica trenutno broji 399 članova, od čega čak 103  pripadnika djece i mladeži. Sva su društva opremljena prema potrebitim standardima, pa i više, a oprema je nabavljena i u prošloj godini.  

Operative postrojbe društava članica zabilježile su u 2023. godini ukupno 20 intervencija, točnije po jedan požar gospodarskog i stambenog objekta, te 15 tehničkih intervencija. 

I u prošloj godini odrađena je dislokacija u Zatonu, nositelj je bio DVD Tugonica-Podgrađe, a sudjelovali su članovi svih društava. Održani su već tradicionalni Dani otvorenih vrata, a u sklopu Manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici, održana je združena vatrogasna vježba na reciklažnom dvorištu u Tugonici. Sudjelovala su sva četiri društva te Zagorska javna vatrogasna postrojba – dislocirana baza Marija Bistrica, s ukupno 25 vatrogasaca i sedam vozila.  

Bilo je i novih osposobljavanja, a i nastupa na raznim natjecanjima, od kojih Radio Marija Bistrica izdvaja nastupe muške i ženske mladeži DVD-a Tugonica – Podgrađe na državnom natjecanju, gdje je ženska mladež osvojila osmo mjesto, a muška treće mjesto. Mladež DVD Tugonica-Podgrađe i Marija Bistrica sudjelovala je i u Kampu mladeži u Fažani. 

Nastavljeno je tradicionalno sudjelovanje članova zajednice u brojnim svečanim događanjima, u suradnji sa Svetištem Majke Božje Bistričke i Općinom Marija Bistrica, kao i na raznim dežurstvima. 

Nakon skupštine vatrogasci VZO Marija Bistrica obilježili su i blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika, koji se slavi 4. svibnja, već tradicionalnim odlaskom pješke od Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici do Kapele na Vinskom Vrhu, u kojoj se nalazi kip sv. Florijana, i to u pratnji Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica.   

Misu je predslavio vlč. Stjepan Čukman. Vatrogascima se na misi pridružio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba