Potpuno besplatno

Općina sa sjevera Hrvatske uvela aplikaciju za pretragu pokojnika

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Općina Molve implementirala je novi sustav upravljanja mjesnim grobljima u naselju Molve i Repaš. Radi postizanja kvalitetne usluge i povećanja zadovoljstva svojih korisnika i posjetitelja mjesnih groblja, svim zainteresiranima osobama omogućena je besplatna pretraga grobnih mjesta te ostalih informacija, piše Podravski list

– Web GIS modul informacijskog sustava Axiom Memento obuhvaća tzv. “tražilicu pokojnika“ s interaktivnom kartom namijenjenu mještanima i posjetiteljima što im omogućuje lako snalaženje na groblju, kao i uvid u aktualne informacije – navode iz Općine. 

Upisivanjem imena i prezimena preminule osobe aplikacijom se jednostavno pronalazi položaj grobnog mjesta, a u narednom razdoblju postavit će se panoi s kartama groblja i QR kodovima za lakši pristup aplikaciji. 

– Općina Molve još uvijek prikuplja podatke o vlasnicima grobnih mjesta za koje su podaci nepoznati, što predstavlja i prepreku u potpunom upravljanju prema postojećim standardima. Stoga se pozivaju vlasnici grobnih mjesta koji nisu upisali svoja prava na grobnom mjestu da se jave u Jedinstveni upravni odjel radi upisa vlasništva korisnika – stoji u obavijesti. 

Aplikaciji možete pristupiti ovdje: https://groblja.azurewebsites.net/ a ista je dostupna putem web stranice Općine Molve u odjeljku “Ostalo“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba