Loše vijesti za građane

Opet poskupljuju telekomi

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Telekomi opet dižu cijene svojih usluga zbog lanjske inflacije. Prvi će to učiniti A1. Kako doznaje Danica, A1 je ovaj tjedan počeo obavještavati svoje klijente o novim cijenama koje će stupiti na snagu 1. lipnja.

– U skladu s općim uvjetima poslovanja i prosječnom godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu od 8 posto, A1 Hrvatska 1. lipnja na temelju indeksne klauzule uvećava mjesečne naknade za 6,9 posto. Primjena indeksne klauzule ne omogućava raskid ugovora bez naknade. Povećanje se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta. Ugovorene popuste i dalje nastavljate koristiti – izvijestili su svoje klijente iz A1 podsjetivši ih kako nemaju izbora jer ugovor ne mogu raskinuti bez plaćanja penala.

Upravo je A1 i prošle godine prvi povećao cijene svojih usluga zbog preklanjske inflacije koja je iznosila 10,8 posto. A1 je od srpnja lani povisio cijene za 8,5 posto. U godinu dana, dakle, A1 diže cijene za više od 15 posto. Od kolovoza prošle godine to je učinio i Telemach povisivši cijene za 8,3 posto, a od listopada je istu stvar napravio i HT koji je svoje cijene digao za 5 posto. Očekuje se da i Telemach i HT ovih dana opet krenu stopama A1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba