ČAKOVEC: Ususret najmasovnijoj sportskoj manifestaciji povodom Dana Međimurske županije

POLUMARATON ZRINSKIH: Već se prijavilo više od 850 sudionika iz nekoliko zemalja, vremenska prognoza je odlična

Objavljeno: 17.04.2024. zagorjeinternational

Danas je na konferenciji za medije predstavljeno novo izdanje najpopularnije i najmasovnije međunarodne utrke koja se održava povodom Dana Međimurske županije – ‘Polumaratona Zrinskih’.

Europska regija sporta

Pročelnica Službe za poslove župana Petra Vadlja istaknula je da je riječ o događaju koji oslikava duh Međimurja.

– I ove godine nizom sportskih manifestacija pokazujemo da je naša županija apsolutno zasluženo, prva u Hrvatskoj, ponijela titulu Europske regije sporta. U nedjelju ćemo to potvrditi na sedmom izdanju ‘Polumaratona Zrinskih’, nakon čega slijedi spidvej spektakl u Donjem Kraljevcu, zatim naš poznati BIMEP, te biciklistička utrka na ranču Curek. Međimurje živi sport kroz sve generacije, živi zdravo i održivo što simbolizira i ovogodišnji slogan promoviran uz Dane Međimurske županije, ‘Green is in, Međimurje je in’ – rekla je pročelnica Vadlja, dodavši da je ‘Polumaraton Zrinskih’ snažna promocija i međimurskog kraja i sporta, te je zahvalila članovima organizacijskog odbora na predanosti, kao i novinarima na praćenju bogatog programa Dana Međimurske županije.

Konferenciji su u ime organizatora prisustvovali članovi Atletskog kluba ‘Međimurje’, na čelu s predsjednikom Marijem Dobšom koji je naglasio da je ‘Polumaraton Zrinskih’ najveća utrka Međimurja.

– Dosad se već prijavilo više od 850 sudionika iz nekoliko zemalja. Prognostičari su za nedjelju najavili temperaturu zraka između 8 i 13°C, što je za trčanje optimalno. O sigurnosti utrke brinut će veliki broj volontera, od vatrogasaca, studenata i srednjoškolaca do pripadnika Crvenog križa, uz podršku Policijske uprave međimurske – rekao je Dobša te istaknuo da je ‘Polumaraton Zrinskih’ šlag na torti niza sportskih manifestacija koje Atletski klub ‘Međimurje’ organizira, te predstavlja rezultat rada kluba sa svim generacijama. Dobša je zahvalio i Međimurskoj županiji koja stoji iza ovog velikog sportskog pothvata.

Član Organizacijskog odbora utrke Nenad Veselko pozvao je vozače na strpljenje tijekom primjene posebne regulacije prometa u gradu u cilju nesmetanog odvijanja utrke.

Start utrke je u nedjelju, 21. travnja, u 9 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, a cilj na Trgu Republike. Sudionici utrke i ove godine biraju između kraće dionice od pet kilometara te dulje od 21 kilometra.

I Božica Horvat, članica Atletskog kluba ‘Međimurje’, zahvalila je Međimurskoj županiji i sponzorima na podršci koja, ne samo da omogućava ovaj događaj, već i osigurava pehare i nagrade najuspješnijim trkačicama i trkačima, te dodala da se vrijednost ‘Polumaratona Zrinskih’ ogleda i u činjenici da mu se sve češće priključuju timovi tvrtki i ustanova te ovaj oblik aktivnog druženja koriste za snažnije povezivanje unutar svojih kolektiva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba