SRAČINEC: Berba medalja na Otvorenom prvenstvu u gimnastici

“Ovaj događaj nije samo natjecanje, već i prilika za zajedništvo i podizanje razine gimnastičkog sporta”

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

U subotu, 13. travnja, gimnastička mladost sjedinila se u Sračincu na trećem Otvorenom prvenstvu Sračinca u gimnastici. Preko 200 natjecatelja iz šest klubova popunilo je dvoranu Osnovne škole Sračinec, donijevši sa sobom graciozne pokrete, živopisne figure i nevjerojatnu energiju.

Natjecanje je održano u dvorani Osnovne škole Sračinec, koja je postala središte ove iznimne gimnastičke akcije. Gimnastički klubovi ‘Vindija Varaždin’, ‘MZM Čakovec’, ‘Vinica’, ‘Sokol Sisak’, ‘Bjelovar’ te domaćin, Gimnastički klub ‘Sračinec’, izmjenjivali su se u nastupima, pokazujući svoje vještine i talent pred brojnom publikom. Ovaj događaj nije bio samo natjecanje, već i prilika za zajedništvo, razmjenu iskustava i podizanje razine gimnastičkog sporta.

Svečano otvaranje natjecanja obavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, čime je naglasio podršku lokalne zajednice ovom iznimnom sportskom događaju. Uz njega, gimnastičare je pozdravio i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

– Ova predivna manifestacija ne bi bila moguća bez angažmana Damira Fotaka, nastavnika tjelesne kulture u ovoj školi i trenera Gimnastičkog kluba Sračinec. Njegov rad s djecom uvijek ćemo pomagati kroz materijalnu, ali i moralnu podršku. Posebno želim zahvaliti i općinskoj vijećnici Đurđici Kovačić i njenim suradnicima, koji ulažu puno svog slobodnog vremena i energije, da bi na kraju imali ovako lijepu manifestaciju – istaknuo je načelnik Sračinca Božidar Novoselec.

Podršku natjecanju dala je i Osnovna škola Sračinec koja je ustupila na korištenje školsku dvoranu. Natjecatelji su se nadmetali u različitim kategorijama, pokazujući svoju izdržljivost, fleksibilnost i tehničku preciznost.

Gimnastički klub ‘Sračinec’ posebno se istaknuo kao domaćin, pružajući gostoprimstvo svim sudionicima i stvarajući atmosferu koja je odisala prijateljstvom i sportskim duhom. Organizacijski tim kluba uložio je puno energije kako bi osigurao glatki tijek događaja, što je rezultiralo nezaboravnim iskustvom za sve prisutne.

Berba medalja

Gimnastičari kluba domaćina mogu se pohvaliti brojnim osvojenim medaljama – tri zlatne, četiri srebrne i tri brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji te dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje u konkurenciji ekipa. Na kraju dana pobjednici su proslavljeni, ali svi su otišli s osjećajem pobjednika jer je u Sračincu bilo više od natjecanja, bio je to festival sporta, prijateljstva i snage ljudskog tijela i duha.

Sračinec se još jednom dokazao kao nezaobilazna destinacija u svijetu gimnastike te se s nestrpljenjem očekuje iduće Otvoreno prvenstvo Sračinca, koje će ponovno okupiti najbolje gimnastičare iz regije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba