DONJA VOĆA: Održana eko akcija, prikupljeno oko dvije tone smeća

“Naša djeca i priroda bit će nam zahvalni! Zaštitimo prirodu, zaštitimo našu Voću!”

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ‘Voća’ te uz podršku ostalih udruga s djelovanjem na području općine Donja Voća, jučer je u Voći održana ekološka akcija povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje.

Ova ekološka akcija organizira se svake godine na inicijativu i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća koja pritom osigurava vreće za smeće, rukavice te za svakog sudionika i obrok na kraju akcije. Ove godine prikupljeno je oko dvije tone smeća, od čega najviše plastike, boca i sitnog otpada uz prometnice te uz javne površine na području Općine.

U Općini Donja Voća itekako su svjesni važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa. Općina posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša, pa je tako kroz Fond za zaštitu okoliša osigurala svim sumještanima besplatne žute i plave kante za smeće, a redovno u suradnji sa školom provodi edukacije, radionice i ostale edukativne aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Osiguravanjem sredstava kroz Fond za zaštitu okoliša, nabavlja i mobilno reciklažno dvorište te počinje s novim ciklusom predavanja, radionica i ostalih edukativno-informativnih aktivnosti.

Organizatori zahvaljuju sudionicima što se svake godine odazovu ovoj hvalevrijednoj ekološkoj akciji.

– Naša djeca i priroda oko nas bit će nam zahvalni! Zaštitimo prirodu, zaštitimo našu Voću! – poručuju iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba