U 24. kolu 3. NL Centar Gaj u Maču ugostio najbolju ekipu proljetnog dijela

PRAVA GOLIJADA: Gaj prekinuo pobjednički niz Ponikvi

Objavljeno: 14.04.2024. Milorad Videković

U 24. kolu 3. NL Centar Gaj je ugostio Ponikve koje su došle kao najbolja ekipa proljeća sa pet pobjeda u nizu te sa željom da i dalje nastave niz bez poraza. No, naišle su na boljeg protivnika te u susretu punog preokreta i prave golijade Gaj je slavio rezultatom 6:3.

U prvom poluvremenu gledali smo prepoznatljiv Gaj koji ovog proljeća sve utakmice počinje isto – mlako, sa nekoliko dobrih poteza i gosti to obično iskoriste u svoju korist da bi u drugom poluvremenu gledali Gaj koji je atraktivan, efikasan, agresivan i najčešće odlazi na kraju susreta sa tri nova boda. Tako je bilo i ovoga puta.

Prvu priliku, očekivano, imali su gosti u sedmoj minuti kada je Đopar odlično pucao sa 18 metara ali je Strahonja još bolje obranio. To je ipak pokrenulo domaćina pa je u 14. minuti Deak probio lijevu stranu i ubacio u gostujući šesnaesterac nakon čega je lopta nakon malog karambola došla do Plehana koji neobjašnjivo slabo puca i promašuje okvir gola. U 17. minuti Gaj dolazi u vodstvo. Korner je izveo Haramustek Mazalović prima loptu i puca ali Petrčić brani no lopta cijelim obujmom prelazi gol crtu i danas odlični sudac Crnojević pokazuje na centar.

Nakon vodstva domaćina opet opuštanje domaćih igrača što koriste Ponikve i u 28. minuti Strahonja brani udarac Vragolovića sa 16 metara te već u 35. minuti dolaze do izjednačenja. Nakon jednog napada Jadek ulazi u šesnaesterac gdje ga ruši Sedak te sudac pokazuje na bijelu točku a siguran realizator jedanaesterca je Đopar. Pet minuta kasnije gosti dolaze u vodstvo. Sve je učinio Vragolović koji je oduzeo loptu na svojoj polovici i u pravom slalomu došao do domaćeg šesnaesterca i kada su svi očekivali udarac on loptu “gura” prema slobodnom Koletiću koji puca a lopta pogađa nekog u obrani Gaja te mijenja smjer i ulazi u mrežu nemoćnog Strahonje tako da se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću Ponikvi.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Gaja koji u nepunih deset minuta, od 49. do 57., dolazi do potpunog preokreta.

Uostalom znali smo odnosno vjerovali smo da ćemo tako nešto gledati imajući u vidu utakmice ove sezone na domaćem terenu.

Preokret i golijada je započela u 47. minuti kada je nakon jedne gužve srušen Nikolić a sudac pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator za izjednačenje bio je Haramustek. Dvije minute kasnije vidjeli smo najljepši pogodak. Ristovski je povukao loptu iz svog dijela terena i kada je došao na dvadesetak metara od gola protivnika uputio je izrazito snažan i precizan udarac u sam donji desni kut nemoćnog Petrčića te doveo Gaj u vodstvo od 3:2.

Golijada je nastavljena u 54. minuti kada je Baneković ubacio loptu sa desnog krila Nikolić dočekuje glavom i šalje loptu rutinirano u nebranjeni dio mreže.

Desetominutnu golijadu zaključio je u 57. minuti Šaban nakon što je Postonjski ubacio loptu.

U samoj završnici postignuta su još dva pogotka, Nikolić svoj drugi a šesti Gaja u 78. da boi visoki poraz gostiju barem malo ublažio Cigrovski u 80. minuti za konačan rezultat u pobjedi Gaja od 6:3.

Zaista zanimljiva utakmica za gledatelje pogotovu one koji su došli samo uživati u nogometu bez navijačkih strasti te se nikako ne mogu oteti dojmu da Gaj igra svaku utakmicu kao što igra u drugom poluvremenu sigurnoi bi bio lider 3. NL Centar.

Gaj – Ponikve 6:3

Stadion NK Gaj Mače. Gledatelja: 250. sudac: M. Crnojević ( Novska ) 7. Pomoćnici: Sumpor i Boroša.

Strijelci: 1:0 Mazalović (17); 1:1 Đopar (35 – 11 m ); 1:2 Koletić (40); 2:2 Haramustek (49 – 11 m ); 3:2 Ristovski (51); 4:2 Nikolić (54); 5:2 Šaban (57); 6:2 Nikolić (78); 6:3 Cigrovski (80).

Gaj: Strahonja 6;5; Deak – ( 37. Nikolić 7 ); Sambol 6,5; Postonjski 6,5; Haramustek 6,5; Šaban 7 (77. Dačnik – Kovačić – ); Plehan 6 (59. Kovačić 6); Sedak 6 (59. Šoštarić 6 ); Baneković 6,5 (59. Cvrtila 6); Ristovski 7; Mazalović 7. Trener: Marijan Glavica 7.

Ponikve: Petrčić 6; Brdsko 6; Brekalo 5,5; Žejavac 5,5 ( 60 Benko 6); Atlija 6; Đopar 6,5; Vragolović 6,5 (56. Berić 6); Jadek 6 (77. Kreso – ); Bužinec 5,5; Fajdiga 5,5 ( 60. Nasri 6); Koletić 6 (60. Cigrovski 6). Trener: Hrvoje Pipinić 6.

Igrač utakmice: Marko Nikolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba