HRVATSKO WUSHU PRVENSTVO: Nastupilo osam klubova sa preko 70 natjecatelja

FENOMENALNI WOLF GYM VT: U Zagorje donijeli čak osam zlata, 11 srebra i četiri bronce

Objavljeno: 14.04.2024. zagorjeinternational

U Zagrebu, 13. travnja održalo se Hrvatsko wushu prvenstvo. Uz tri zagrebačka kluba nastupali su klubovi iz Rijeke, Pule, Vukovara, Gline te domaći klub ‘Wolf Gym VT’ iz Velikog Trgovišća koji je nastupio sa devet natjecatelja koji su odradili ukupno 35 mečeva.

U jutarnjem dijelu radila se disciplina tuishou dinamik. Od vukova briljirao je Ivan Gašparić koji je osvojio zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji do 75 kilograma. Sa jednom zlatnom medaljom u juniorskoj kategoriji do 60 kilograma pridružio mu se Martin Prekrat.

U popodnevnom dijelu radila se disciplina light sanda te je u ovoj disciplini briljirao Nik Špoljar koji je osvojio zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji do 80 kilograma. Sa zlatnom medaljom u juniorskoj kategoriji do 60 kilograma opet se pridružio Martin Prekrat te Lea Beber u seniorskoj kategoriji do 65 kilograma i Tin Stiperski u kadetskoj kategoriji do 60 kilograma.

– Uz ove zlatne medalje koje su nam donijele osam naslova državnih prvaka, medalje su još osvajali Leon Beber srebro u tuishou i broncu u light sandi, Lea Beber srebro u tuishou, Alen Jagušić srebro u tuishou i light sandi, Lucia Prekrat bronca u tuishou i srebro u light sandi, Ivan Gašparić srebro u light sandi u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, Nik Špoljar bronca i srebro u tuishou u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, Tin Stiperski srebro u tuishou, te Josip Križnik bronca u tuishou i srebro u light sandi. Više smo nego zadovoljni ovim rezultatima sa državnog prvenstva, a posebno smo zadovoljni da su naši članovi reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati za dva tjedna u Švedskoj, Martin Prekrat, Nik Špoljar i Ivan Gašparić opravdali i potvrdili svoj status okitivši se svaki s po dvije zlatne medalje – rekli su u klubu ‘Wolf Gym VT’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba