NOVA DIONICA CESTE: Riječ je o projektu vrijednom 52,5 milijuna eura

“Pri kraju je javna nabava za odabir izvođača radova na izgradnji dijela brze ceste do Marije Bistrice”

Objavljeno: 14.04.2024. zagorjeinternational

Još je nekoliko dana ostalo do kraja postupka javne nabave temeljem koje će se odabrati najpovoljnija ponuda i izvođač radova na izgradnji brze ceste te najpovoljniji ponuđač za povjeravanje nadzora nad izgradnjom dionice od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Riječ je o projektu vrijednom 52,5 milijuna eura kojeg je osigurala Vlada RH-a na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem dok su investitor Hrvatske ceste.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine te 2. na listi HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS, Zoran Gregurović, izrazio je zadovoljstvo što se približava datum odabira izvođača nakon čega se s pravom očekuje i početak radova.

– Izgradnja spomenute dionice ispunjenje je obećanja premijera Andreja Plenkovića dano na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Marija Bistrica. Osim toga time se nastavlja značajan investicijski ciklus u cestogradnju na području Krapinsko-zagorske županije – kazao je Gregurović te pobrojao najvažnije investicije:

– Uskoro ide natječaj za izgradnju rotora u Humu na Sutli prema gospodarskoj zoni koji će normalizirati promet u tom gospodarski jakom središtu. Tu je i skora investicija sanacije državne ceste od Novog Golubovca do Općine Mače. Jedan od velikih projekata je i sanacija ceste od Žutnice do Gorjaka na cesti od Krapine prema Jesenju za što je već proveden postupak javne nabave kao i III. faza spojne ceste od Zaboka prema Krapini – naveo je Gregurović prilikom obilaska čvora brze ceste u Zlatar Bistrici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba