KRAPINA: U 23. kolu 3. NL Centar Zagorec ugostio Trešnjevku

Stoperi za tri boda domaćih

Objavljeno: 13.04.2024. Milorad Videković

U 24. kolu 3. NL Centar Zagorec je ugostio Trešnjevku i upisao vrlo važnu pobjedu od 2:1 te s 34 osvojenih bodova zasjeo na deveto mjesto prvenstvene ljestvice.  

Sam susret počeo je u svečanom ozračju jer Petar Bračević upisao je respektabilnu brojku od 100 službenih utakmica te je tom prilikom dobio na dar od kluba, uokvireni dres, kojeg mu je uručio predsjednik Tomislav Pernjek. Petar Bračević je dijete kluba koji je cijelu svoju karijeru proveo u svom matičnom klubu, te vjerujem da ćemo ga još dugo gledati u njegovom najdražem plavom dresu, s pauzom od dvije godine koje je proveo u Maksimiru i u Austriji te je u ovom trenutku sa šest golova prvi strijelac kluba a upisao je i jednu asistenciju.   

Najvjerojatnije potaknuti svečanošću i svakako odličnom pripremom u prvom poluvremenu gledali smo najboljih prvih 45 minuta ove sezone kluba iz Krapine. Potpuna dominaciju, agresivnost i borbenost, sigurna igra obrane i razigrana igra veznog reda koji je svojim napadačima stvorio sijaset pravih prilika. Gosti iz Zagreba niti jednom u prvih 45 minuta nisu zaprijetili vrataru Bručiju odnosno niti jednom nisu uputili niti jedan udarac prema golu Zagorca. Jedino što je nedostajalo u prvih 45 minuta bili su golovi ! to što su sve promašili igraći Zagorca odnosno što je obranio vratar gostiju Szczuka ulazi u kategoriju vjerovali ili ne ! Sve je započelo u 10. minuti kada je Hanžić vratio povratnu loptu do Stiperskog na petnaestak metara koji odmah puca ali pogađa lijevu stativu ( ovo je Stiperskom treći put ovog proljeća da pogađa stativu ); nastavljeno u 12. kada je Hanžić sam pred Szczukom ali ovaj čudesno brani . U 22. minuti slobodan udarac izvodi Majcenić na drugu stativu gdje Štimac odlično puca glavom i kada su svi vidjeli loptu u mreži Szczuka i to brani. Pet minuta kasnije vidjelo smo gužvu i gostujućem šesnaestercu gdje su u prilikama bili Stiperski a onda redom Hanžić i Štimaca ali lopta neće pa neće u mrežu. U 32. minuti Majcenić je odlično ubacio loptu na samo pet metara od gostujućih vrata gdje ju dočekuje Hanžić ali njegov udarac odlazi preko gostujućeg gola. Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko prilika ali ovo je nogomet i na odmor igrači su otišli nedirnutih mreža.  

U drugo poluvrijeme Zagorec ušao slično kao i  u prvom te je već u 47. minuti Turniški uputio upotrebljiv centaršut na drugu stativu ali na njegovu žalost i žalost navijača ostali igrači Zagorca nisu pratili akciju te je prilika otišla u nepovrat. U 50. minuti opet odlično glavom puca Štimaca ali Szczuka ne dozvoljava da Grga postigne pogodak.   

No, minutu potvrđena je ona narodna „treća sreća“ – Turniški je ubacio upotrebljiv centaršut u srce gostujućeg šesnaesterca i Štimac po treći put puca glavom vrlo dobro te pogađa nezaštićenu mrežu gostujućeg vratar. Sasvim zasluženo – vodstvo Zagorca.    

Vjerovali smo da će ovaj pogodak biti još veći poticaj domaćim igračima ali on kao da je donio mir i zadovoljstvo te je igra prepuštena gostima koji nisu baš previše prijetili. Ipak u 70. minuti vidjeli smo, ne akaciju gostiju, već Zagorca u kojoj je Karlo Krznar u pravom slalomu kojeg se ne bi posramio niti Ivica Kostelić nanizao nekoliko igrača Trešnjevke i izašao sam pred Szczuku te i njega prevario i lijepo pucao u njegov lijevi donji kut ali je lopta za milimetra dva „polizala“ stativu i otišla u gol aut.     

U takvoj mirnoj igri koju smo gledali od 51. minute očekivao se kraj ali u 85. Mršić prima loptu na dvadeset metara od gola, čini dva koraka i puca te pogađa lijevi gornji kut nemoćnog Bručija.   

Pomislili smo – gotovo je! Potvrđeno je nogometno pravilo “ako ne zabiješ dobiješ“ i nema bodova.  

No, tako nisu mislili igrači Zagorca i njihov trener Šeperac koji je s ruba terena i sam bio “u igri“ te stalnim povicima “Vi to možete i znate ! Zabiti će te za pobjedu!“ U 90. minuti Zagorec opet pogađa stativu a gola nema. Tada je došla ta druga minuta sudačke nadoknade – korner s lijeve strane ubacuje Turniški, Frinčić glavom spušta loptu do Kunštića koji poluvolejem pogađa mrežu Trešnjevke. 

Slavlje je moglo početi. Zagorec upisuje nova tri boda ! Oba gola postigli su stoperi, Štimac i Kunštić, te ako dodam da je asistent za pobjednički gol bio Frinčić koji također igra stopera  s pravom mogu napisati – bodove donijeli stoperi !  

U sljedećem prvenstvenom susretu, igra se u srijedu 17. travnja u 17,15, Zagorec gostuje u “malom“ zagorskom derbiju u Bedekovčini i igra protiv Tondacha.   

Zagorec – Trešnjevka 2:1  

ŠRC Podgora. Gledatelja: 150. Sudac: M. Milin ( Dugo Selo ) 7; Pomoćnici: Bedeniković i Horvat.  

Strijelci: 1:0 Štimac (51); 1:1 Mršić (85); 2:1 Kunštić (90+2).  

Zagorec: Bruči 6,5; Turniški 7; Topolovec 6,5 (75. Frinčić – ); Štimac 7,5; Kunštić 7; Jazbec 6,5 (68. Harrison 6); Šimunić 6,5; Stiperski 6 (68. Krznar 6,5); Hanžić 6 (68. Brebrić 6); Majcenić 7 (83. Strabić – ); Korytskyi 6. Trener: Tihomir Šeperac 7.  

Trešnjevka: Szczuka 6,5; Agatić 6; Mršić 6,5; Tičak 6; Josipović 5,5; Gašparić 5,5 (87. Seletković – ); Kelava 5,5 (53. Jelinić 6); Kcira 6; Burić 5,5; Puklin 6,5. Trener: Dario Jančić 6.  

Igrač utakmice: Grga Štimac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba