"POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA": U dvorani SŠ Krapina odigrana revijalna utakmica između policajaca i srednjoškolaca

“Upisujemo 500 polaznika, svi zainteresirani su dobrodošli u policijsku obitelj”

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska u suradnji s Policijskom akademijom ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ provodi kampanju ‘Postani policajac/policajka’ kroz koju surađuje s nekoliko osnovnih i srednjih škola s namjerom da se što više mladih ljudi privuče kako bi postali policajci, a povodom spomenute kampanje, danas se u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina održala nogometna utakmica između reprezentacije Policijske uprave krapinsko – zagorske i reprezentacije Srednje škole Krapina.

Zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić poziva sve zainteresirane da se prijave.

– Policijska uprava krapinsko – zagorska aktivno provodi kampanju ‘Postani policajac/policajka’. Upisujemo 500 polaznika i polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te 150 učenika u treći razred Policijske škole ‘Josip Jović’. Prijave su dostupne na našim stranicama te u sustavu e-Građani, pozivamo sve zainteresirane da prate naše objave i da se prijave, dobrodošli su u policijsku obitelj – poručio je Pavić.

Evo koji su uvjeti

Policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić pojasnila je detalje natječaja te tko se sve može prijaviti i postati policajac/policajka.

– Mogu se prijaviti svi mlađi od 28 godina, hrvatski državljani koji su završili neku trogodišnju ili četverogodišnju školu, koji nisu članovi političke stranke, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti te su osobno dostojni za obavljanje policijske službe – navela je Jurić.

Nakon prijave na natječaj, kandidati će biti pozvani na provjeru psihičke sposobnosti, zdravstveni pregled i testiranje motoričkih sposobnosti kroz poligon koji je i danas postavljen kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti što se od njih traži prilikom testiranja.

– Mogući kandidati koji zadovolje uvjete sklapaju ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova i na jesen kreću s edukacijom koja traje 11 mjeseci u sklopu koje imaju osiguran smještaj i prehranu na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Također, osiguran im je sav školski pribor, sportska oprema, uniforma za nastavu, a osigurana je i mjesečna stipendija, dodatno osiguranje, te na kraju ono najbitnije, imaju siguran posao u Ministarstvu unutarnjih poslova – pojasnila je Jurić i dodala da je slična situacija i s upisom u treći razred srednjoškolskog obrazovanja.

– Tu se mogu upisati srednjoškolci koji su završili prva dva razreda neke četverogodišnje srednje škole. Također moraju biti hrvatski državljani, proći psihološko testiranje, zdravstveni pregled i poligon motoričkih sposobnosti. Isto tako, kada upišu školu, također će im sve potrebno biti osigurano, a uz podršku Policijske akademije, mogu se nastaviti baviti nekim sportom ili nekim umjetničkim zanimanjem, ako su se dotad time bavili. Isto tako, na kraju četvrtog razreda mogu polagati državnu maturu, a po završetku škole također imaju osiguran posao u Ministarstvu unutarnjih poslova – zaključila je policajka Jurić.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba