Gotovo je vještačenje na propucanom automobilu Ivana Turudića:

“To je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata”

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Gotovo je vještačenje na propucanom automobilu Ivana Turudića. Kako javlja Dnevnik Nove TV, auto mu je vraćen, ali se i dalje ne zna tko je pucao. 

– Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokazni radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo – priopćila je policija. 

– Koliko sam upoznat, radi se o kalibru 7,65. To je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima. Mogu sad iz glave reći 10 pištolja koji koriste taj kalibar, i što ćemo sad – rekao je Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje. 

Novi državni odvjetnik, koji funkciju preuzima krajem svibnja, nije htio pred kamere. Incident je prijavio prije gotovo tri tjedna. Tada je primijetio oštećenja, a automehaničari su u vozilu pronašli dva metka. Još se ne zna postoje li u bazi otisaka i evidenciji kaznenih djela. 

Predsjednik Zoran Milanović u međuvremenu je javno tvrdio da je sve namještaljka kako bi Turudić dobio zaštitu. Otkrio i da se sve dogodilo prije mjesec dana, pozvavši se na policijska izvješća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba