FOTOGALERIJA: U centru Oroslavja svečano otvoreno novo igralište - djeci najatraktivniji zipline i trampolin

“Nije vrijeme da ljudi sele, već treba vratiti u domovinu ono najbolje – ovakvo nešto nema u okolici”

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Posebno je bilo veselo danas u Oroslavju, a ako je sudeći po prvim reakcijama na novootvoreno dječje igralište, tako će i ostati. Naime, u samom centru grada, točnije u parku Vranyczany, sada je mnoštvo atraktivnih sprava kao što su zipline i trampolin, a time i mnoštvo mališana željnih igre za koje je na današnjem otvorenju bilo organizirano prigodnih sadržaja poput besplatnih kokica i sokova. 

Ovom prilikom gradonačelnik Viktor Šimunić kazao je kako se i sam iznenadio kad je vidio koliko je dobro prihvaćeno bilo prvo dječje igralište u Parku obitelji Prpić za koji kaže da dolaze roditelji s djecom i iz okolnih mjesta. Zbog toga vjeruje kako će i s ovim biti isto tako. 

– U nepune tri godine otvaramo drugo dječje igralište u centru grada, čija je vrijednosti kad smo ugovarali bila 83.000 eura, a platili smo na kraju 79.000 eura što inače nije slučaj s projektima. Uz to, gradimo igralište u Andraševcu, ide nabava za igralište Dječjeg vrtića Cvrkutić te projektiramo u Mokricama, gdje igralište streetballa kreće u prvu fazu – kazao je gradonačelnik Šimunić dodajući kako Grad nema tablu ‘Prijatelj djece’, ali Oroslavje jest grad za mlade i djecu. 

Također se osvrnuo na atrakcije novog igrališta. 

– Proputovao sam 40-ak zemalja na četiri kontinenta i vidio svakakva dječja igrališta i zaključak je da treba uzeti ono najbolje i dovesti to u našu domovinu. Nije vrijeme za ljude da se sele već neka ono viđeno vani vrate doma. Znao sam kako će zipline biti pun pogodak, jer u bližoj okolici takvog nečeg nema, a već se stvorio velik red za njega – primjeri je gradonačelnik. 

Valja napomenuti kako je projekt radila tvrtka Omega studio te su uspjeli uklopiti 800 kvadrata veliko igralište s osam sprava u prekrasan park. 

– Sve je prilagođeno standardima sigurnosti kako ne bi došlo do ozljeda uslijed pada djece. Za sve sprave postoji atestna dokumentacija te je sve odrađeno kvalitetno s prirodnim materijalima poput drva – kazao je iz Omega studija Tomislav Kolarić, zaključivši kako će pravilnom brigom igralište dugo trajati.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba