"Stalno smo na terenu da čujemo vaše sugestije, međutim postavlja se pitanje gdje su ostale političke opcije"

STRIČAK: Ravnomjerno razvijamo cijelu županiju, a je li se SDP ikada izborio za ovaj kraj?

Objavljeno: 09.04.2024. zagorjeinternational

Do kraja ispunjene dvorane na skupovima HDZ-a i koalicijskih partnera u Svetom Đurđu i Ludbregu održanima jučer, potvrda su da je HDZ ludbreškog kraja spreman za izbore i za pobjedu na izborima u trećoj izbornoj jedinici i na nacionalnoj razini.

Stričak: Stalno smo na terenu

Nositelj liste HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za treću izbornu jedinicu i varaždinski župan Anđelko Stričak podsjetio je na brojne projekte koji se provode na ovim prostorima, ali i činjenicu da su i Varaždinska županija i Vlada, odnosno resorno Ministarstvo poljoprivrede, stali uz bukovečki kraj prije dvije godine kada je to područje zahvatila nezapamćena tuča.

– Zahvaljujući upravo brzoj reakciji resornog ministarstva i ministrice poljoprivrede, štete su brzo sanirane – podsjetio je župan te postavio ključno pitanje.

– Investicija je i ovdje puno, ravnomjerno razvijamo županiju, a jedna od najvažnijih je izgradnja geotermalne elektrane za koju smo ovih dana ishodili sve potrebne suglasnosti. Idući korak je njeno projektiranje. Stalno smo na terenu da čujemo vaše sugestije, međutim postavlja se pitanje gdje su ostale političke opcije, naprimjer gdje je SDP, jesu li se ikad i za što to izborili za ovaj kraj? Odgovor je lagan, nikad nisu i neće. Teško im je organizirati i predizborni skup te stati pred vas – kazao je Stričak.

– Od drugih niste dosad čuli ništa od programa. Samo su SDP-ovci ponudili, po običaju, ukidanje svega, županija, općina i gradova. Naš program se sastoji od daljnjeg rasta plaća i mirovina, nastavka investicija kojih nikada nije bilo toliko te voditi brigu o sigurnost. Bez sigurnosti i stabilnosti nema daljnjeg razvoja, a zahvaljujući Lori centru, Ludbreg je na karti Europe i svijeta – završio je Stričak dodavši da buduću Vladu očekuju novi pregovori s Europskom komisijom oko nove financijske omotnice.

– Tko to može bolje napraviti od tima kojem je na čelu dokazano dosad najsposobniji premijer Andrej Plenković – zaključio je Stričak.

Jenkač: Milanović nanosi štetu Hrvatskoj

Gradonačelnik Novog Marofa, deseti na listi, Siniša Jenkač, vjeruje da će lista broj 6 HDZ-a i koalicijskih partnera na ovom području dobiti veliki broj glasova.

Nabrojao je velike uspjehe Vlade Andreja Plenkovića u posljednjih osam godina mandata, čime se jasno vidi razlika između HDZ-a i onih drugih, a opasne izjave predsjednika Milanovića nanose veliku štetu Hrvatskoj.

Goran Kaniški, 14. na listi, je govoreći o postignutom u Općini Gornji Kneginec kazao da su fokusirani na razvoj gospodarstva i ulaganje u mlade.

Koalicijska partnerica iz HSLS-a Dragica Ratković naglasila je da se upravo na Varaždinskim Toplicama vidi koliko je u svom radu uspješan župan Varaždinske županije i koliko je kvalitetna suradnja s nacionalnom razinom i Vladom Andreja Plenkovića.

Prvi čovjek izbornog stožera Varaždinske županije Nenad Horvatić i koordinator kampanje Alen Runac poručili su kako su stranka i njezino članstvo u potpunosti spremni za dan izbora 17. travnja i izbornu pobjedu.

Okupljene na oba skupa pozdravili su i čelni ljudi općinskih organizacija iz Malog i Velikog Bukovca, Svetog Đurđa i gradske organizacije Ludbreg te načelnici Velikog i Malog Bukovca Franjo Vrbanić i Darko Marković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba