Veliki skandal, apsolutno svi mu otkazuju suradnju

Naš poznati redatelj Dalibor Matanić priznao da je pijan i drogiran seksualno uznemiravao kolegice

Objavljeno: 06.04.2024. zagorjeinternational

U javnost su ovih dana izašle optužbe od strane nekoliko glumica kako ih je naš poznati redatelj Dalibor Matanić seksualno uznemiravao. Redatelj je počeo gubiti sve poslove koje je imao, među kojima je i suradnja na snimanju nove sezone serije ‘Šutnja’. 

Facebook statusom se oglasio i priznao da je doista drogiran i pijan ‘uznemiravao kolegice’ te je napisao da je zatražio liječničku pomoć. Napisao je da se kaje, no nije izravno napisao o kakvim je djelima riječ zbog kojih se kaje, pišu 24sata.

Inače, Matanić se na van predstavljao kao borac za prava žena i uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku. Upravo to je za žrtva bila kap koja je prelila čašu.

U svojoj je komunikaciji uglavnom posezao za porukama seksualnog sadržaja koje je slao velikom broju žena. Kao da zna “kome može”, birao je uglavnom mlade glumice i suradnice, često opravdavajući kontakte ponudama za posao, nakon čega bi ih nagovorio da prijeđu na Viber, platformu u kojoj je aktivirao nestajuće poruke, otežavajući bilo kakvo čuvanje dokaza. Viber ima i funkciju koja pošiljatelja obavještava ako primateljica njegovih poruka snimi sliku zaslona, što ih je nekoliko pokušalo učiniti. Matanićeve reakcije na to bile su bijes i tvrdnje da se samo šalio, piše Večernji list.

Jedna od žrtava ispričala je da ju je tjerao na seksualnu interakciju, što je odbila. Neko vrijeme je bilo dobro i mirno, a onda su poruke ponovno počele stizati, kazala je. Također, brojne su mlade djevojke godinama izbjegavale ići na završne partyje snimanja kako ne bi bile izložene neugodnostima.

Iz Matanićevog najbližeg kruga poručuju da redatelj zadnja dva tjedna zbog osobne situacije nije dostupan javnosti te da i sami ovih dana proživljavaju najteže dane.

Inače, Matanić je bio dugogodišnji član žirija Večernjakove ruže, no sada mu je i ta suradnja otkazana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba