U 20. Kolu 4. Nl Središte skupina “A“ Golubovec ugostio Blato

GOLUBOVEC: Domaćin do važna tri boda u tvrdoj utakmici 

Objavljeno: 02.04.2024. Milorad Videković

U 20. kolu 4. NL Središte skupina A Golubovec je ugostio blato i u vrlo tvrdoj i punoj prilika utakmici domaćini su upisali samo minimalnu pobjedu od 1:0 što ih je zadržalo pri samom vrhu prvenstvene tablice te su trenutno nalaze na trećem mjestu sa 42 osvojena boda uz utakmicu manje od drugoplasiranih Ravnica koje imaju 45 i prvoplasirane Mladosti ( Z ) koja ima 46 bodova.  

Susret je protekao u potpunoj dominaciji Golubovca koji je gostima prvi udarac prema vratima Škvorca dozvolio  tek u 23. minuti te je to bilo sve od gostiju u prvom poluvremenu. Sve ostalo odvijalo se pred vratima Blata gdje su se domaći igrači „natjecali“ tko će više promašiti najizglednije prilike. 

Revija promašaja  

Sve je počelo u petoj minuti kada je Robert Kuharić probio desnu stranu obrane gostiju te ubacio odličnu loptu na drugu stativu gdje ju dočekuje Dario Bobek i umjesto da je lagano gurne u nezaštićenu mrežu pokušava snažno te promašuje loptu. Dvije minute kasnije opet je Dario Bobek u izglednoj rilici ali lopta odlazi visoko iznad gola.  

U 15. minuti nakon kornera glavom puca Matija Bobek ali  gostujući golman koji je obranio „sijaset“ prilika odbija loptu u novi korner koji nije donio promjenu rezultata. Minutu kasnije Matija Bobek ubacuje iskosa a loptu dočekuje Vukić i volejom odlično puca ali blok gostiju sprečava pogodak.  

Od velikog broja prilika u prvom poluvremenu spomenuti  ću još samo jednu – igrala se 27. minuta kada s je trojka Vukić, Robert Kuharić i Dario Bobek izvela akciju iz udžbenika te ju je Bobek završio dobrim udarcem u suprotnu malu mrežicu ali je golman Pervan i to obranio tako da je nakon oznake za kraj poluvremena na semaforu pisao nestvarni rezultat, s obzirom na prilike Golubovca, 0:0. 

Gost umalo kaznio domaćina 

Drugo poluvrijeme započelo je pravom uspavankom za razliku od prvog. Ništa se bitnije nije događalo do 68. minute.  

U jednom od rijetkih napada gostiju Rebić je prošao desnom stranom Golubovca i ubacio oštar centaršut na desetak metara  od vratara Škvorca gdje potpuno sam skače Jurišić i udara loptu glavom, zicer pravi zicer, i na sreću domaćina puca preko gola domaćeg vratara. Ova prilika gostiju unijela je malu nervozu u domaću ekipu te su pet minuta kasnije poklonili gostima najveću priliku na utakmici.  

Naime, upućen je „balon“ centaršut  u šesnaesterac domaćina gdje se Škvorc i Matija Bobek „dogovaraju“ tko će izbaciti loptu i u tom „dogovaranju“ lopta udara u Bobeka te se odbija prema praznoj mreži. Tada Bobek pokazuje brzinu sprintera i uspijeva dostići loptu i izbaciti je daleko u polje sa same gol crte. 

Konačno vodstvo domaćina 

Vidjevši da nije dobro kako igraju nogometaši Golubovca se konačno pokreću i počinju prikazivati igru iz prvih 45 minuta. Takova igra donijela je konačno i rezultat.  

Dosuđen, 75. minuta, je korner koji izveo Nikola Bobek ubacivši loptu koju na deset metara od protivničkog gola glavom dočekuje Dario Bobek i puca nisko desno ali golman Pervan brani i odbija loptu u malu gužvu gdje ju dočekuje Risek i pogađa nebranjeni dio gostujuće mreže. Sasvim zasluženo Golubovec dolazi u vodstvo.  

Nakon toga Golubovec pokušava doći do većeg vodstva, u 82. Risek pogađa stativu, ali se rezultat ne mijenja  te na semaforu ostaje zapisano nakon posljednjeg zvižduka odličnog suca Abaza Golubovec 1. Blato 0.  

U slijedećem prvenstvenom kolu Golubovec putuje u Zabok na veliki zagorski derbi lige gdje će ga dočekati, nedjelja 7. travnja u 10,00 sati, lider prvenstva Mladost (Z).  

Golubovec – Blato 1:0 (0:0) 

Stadion: Sportski centar – Šterc. Gledatelja: 150. Sudac: L. Abaz ( Zagreb ). Pomoćnici: Borić i Mlinac. 

Strijelac: 1:0 Risek (75). 

Golubovec: Škvorc, M. Bobek, Risek, Tepuš, N. Bobek, D. Bobek, R. Kuharić ( 90+2 P. Behin), Kanceljak, Vukić, M. Bobek, Mlakar ( 59. K. Kuharić ). Trener: Tomislav Škudar. 

Blato: Pervan, Tudjek ( 73. Matić ), Tonković, Vekić, Zovko (46. Radoš; 55. Kramarić ), Rebić, Jurišić, Cvikić ( 46. Elez ), Papić (46. Kulašević ), Lipovac, Čagalj (86. Macan ). Trener: Goran Raguž. 

Igrač utakmice: Ivan Risek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba