U 21. kolu 3. NL Centar Tondach ugostio Lučko

Tondach poražen, predstoji mu teška borba

Objavljeno: 24.03.2024. Milorad Videković

U 21. kolu 3. NL Centar Tondach je ugostio Lučko te upisao poraz od 0:3. S obzirom na položaj klubova na prvenstvenoj ljestvici, Lučko drugo – Tondach posljednji, svaki drugi rezultat bio bi veliko iznenađenje.

No, ono što mora brinuti klub iz Bedekovčine je da su u 4 proljetna kola (tri utakmice kod kuće) osvojili samo jedan bod, uz katastrofalnu gol razliku od jedan postignut te čak jedanaest primljenih golova, a nakon ovih utakmica slijede tri izuzetno teške – Gaj u gostima te Vrapče i Maksimir u Bedekovčini.

Da bi ostala barem mala nada u ostanak u ligi,  Tondach mora u ove tri utakmice minimalno osvojiti šest bodova što će biti obzirom na trenutne igre i učinkovitost napada vrlo teško. Nadamo se da će igrači Tondacha demantirati naš pesimizam.

Utakmica protiv Lučkog bila je tipična utakmica Tondacha ovog proljeća – oni stvaraju prilike, gost postiže pogotke i na svoj konto stavlja tri boda. Tako je već u sedmoj minuti priliku promašio Boronjek, zatim Frančina, pa opet Boronjek. Sve se to događalo do 15. minute. Tada su gosti izveli korner i u gužvi koja je nastala najbolje se snašao Čičković koji pogađa mrežu i dovodi Lučko u vodstvo. Ovaj gol izazvao je veliku nervozu i ljutnju domaćih igrača koji su smatrali da je Čićlčković učinio prekršaj nad njihovim golmanom,  ali sudac Krizmanić, koji baš i nije briljirao, pokazuje na centar.

U 23. minuti Marko Mlinarić odlično izvodi udarac sa 18 metara te upućena lopta prolazi izvan dohvata rukavica golmana gostiju Javora, ali pogađa desnu vratnicu i odbija se daleko u polje i dok se domaći igrači “čude” kako lopta nije htjela u mrežu gosti odlaze u lijepu tranziciju i nakon povratne lopte iskosa sa lijeve strane Kiš sa udaljenosti od osam metara pogađa mrežu nemoćnog Martineca te se sa ti rezultatom, 0:2, otišlo na odmor.

Iako su igrači Tondacha ušli u drugo poluvrijeme sa nadom da se mogu vratiti u utakmicu sve je to “razbijeno” u 66. minuti. Bila je to opet brza kontra koja je završila povratnom loptom od strane Čičkovića s desne strane, gdje ju na osam metara od Martineca dočekuje potpuno sam Desić te lakoćom pogađa mrežu Tondacha za konačnih Tondach 0. Lučko 3.

Tondach – Lučko 0:3 (0:2)

Stadion: NK Tondach. Gledatelja:250. Sudac: A. Krizmanić ( Zagreb ) 5,5. Pomoćnici: Sumpor i Boroša.

Strijelci: 0:1 Čičković (15); 0:2 Kiš (24); 0:3 Desić (66).

Tondach: Martinec 5,5; D. Bosec 5,5; Usmiani 5; Hendija 5,5; Mlinarić 5,5; Borovčak 5; Frtalj 5,5; Frančina 5 (77. Videk -);Jagarčec 5 (46. . Jurina 5);Jurina 5,5 (62. I. Bosec 5); Boronjek 5,5 (77. Cvilko-). Trener: Franjo Pužin 5,5.

Lučko: Javor 6; Husinec 6,5; Kiš  (56. Desić 6,5); Pavlak 7 (81. Marković -); Šaronja 6,5 (56. Brekalo 6); Rell 7; Čondrić 7;  De Souza 6,5 (67.Fahad );  Čičković 7,5 (81. Jazvić -); Serdarušić 7; Bubnić 6,5.Trener: Perica Vidak 7.

Igrač utakmice: Matej Čičković

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba