"Već pet godina potpisujem te ljude jer su stari"

ODE PENZIJA: Poštar Dule penzionerima maznuo 4900 eura

Objavljeno: 24.03.2024. zagorjeinternational

Poštar Dule (36) dobio je otkaz nakon što je otkriveno da krade mirovine i drugu gotovinu koju je morao uručiti ljudima, prenosi Danica.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv njega, poštar je tijekom travnja i svibnja 2021. godine u Karlovcu u više navrata zadržao Covid dodatke umirovljenicima, invalidnine Centra za socijalnu skrb te gotovinske isplate od HŽ-a.

Ukupno je Dule od sedam mahom starijih osoba maznuo oko 4900 eura. Potom je krivotvorio njihove potpise kako bi se stekao dojam da su oni taj novac doista preuzeli od njega. Poštar se tijekom istrage branio kako to nije istina jer on nije uzeo nikakav novac.

– Već pet godina potpisujem te ljude jer su stari. To je uputa pošte jer inače mi ne bi stizali napraviti sav posao. Tako rade i drugi poštari. Osim toga, novi šef nam je u travnju davao nove poslove pa sam ja negodovao jer sam radio od pola šest ujutro do pet popodne – rekao je poštar i dodao:

Tako jednom nisam došao na posao jer više nisam izdržao pa su mi vjerojatno službeno prekinuli radni odnos. Poznajem svih sedam ovih ljudi, njihove novce nikad nisam uzeo – branio se poštar.

No, njegovu su obranu opovrgnuli ljudi koji su trebali dobiti novac, ali i analiza njihovih krivotvorenih potpisa. Tužitelji za Duleta traže 11 mjeseci uvjetnog zatvora i povrat novca oštećenicima. Nakon otkaza u pošti, Dule se zaposlio kao kuhar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba