Situacija u varaždinskoj kompaniji je i dalje teška

PRIOPĆENJE VARTEKSA: “Ponuđen nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće”

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

Radnici ne primaju plaće, krenuli su u štrajk, situacija u Varteksu izuzetno je teška… I nije prvi put. Posljednjih godina Varteks svako malo upadne u novi problem pa su radnici već naviknuti da im plaća ne stiže na vrijeme, prenose 24sata.

Najnovije poteškoće počele su u ožujku kad je na čelo Uprave, kao jedina članica, došla Jelena Bošnjak, ambiciozna modna dizajnerica rodom iz Kaštela.

– Zahvaljujem ministru što nas je primio i rekao nam da on i Vlada daju potporu da se riješi situacija u Varteksu na pozitivan način. Oni imaju puno razumijevanja za radnike i interes da se situacija riješi na pozitivan način i napravit će sve u okviru svojih zakonskih mogućnosti, s obzirom na to da se radi o privatnoj tvrtki – kazao je predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković.

Iz kompanije su se potom oglasili priopćenjem za medije.

– Nastavno na poziv ministra Habijana, najljepše zahvaljujemo na volji za pomoć. Poslali smo e-mail ministru Habijanu te iščekujemo termin sastanka. Osim toga, jedan od dioničara, g. Čajić ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa. Gospodinu Čajiću ovim putem zahvaljujemo što se još jednom nesebično zauzeo za radnike Varteksa kao i mnogo puta do sada. Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku, te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sada u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani, te da nas sačekaju s naplatom – stoji u priopćenju kojeg potpisuju Korporativne komunikacije Varteksa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba