Požar progutao obiteljsku kuću u Radovcu

“Općina Cestica će pomoći sanirati nastalu štetu od požara i osigurati obitelji dostojne uvjete za život”

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

U istinitost stare izreke da je vatra dobar sluga, a loš gospodar, bezbroj puta uvjerili su se i brojni mještani naselja općine Cestica, kao i vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica koji u slučaju izbijanja požara prvi priskoče gašenju vatre i spašavanju. 

Tako su i kod izbijanja požara u obiteljskoj kući na adresi Miroslava Krleže 22, u naselju Radovec, u nedjelju, cestički vatrogasci pristupili gašenju vatre i spašavanju imovine. 

O akciji gašenja i spašavanja  imovine na spomenutoj adresi rekao je zapovjednik vatrogasne postrojbe VZO Cestica Milenko Biškup.  

– Dojava o izbijanju vatre zaprimljena je u 11,40 sati. Na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava, s navalnim i kombi vozilom i deset vatrogasaca, a na požarište su došli i vatrogasci DVD Križovljan Cestica s navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto uočavamo požar kupaonice gdje se zapalila hrpa odjeće. Pristupa se gašenju i lokalizaciji samog požara, a koji je lokaliziran i ugašen te je intervencija završena u 13 sati – rekao je. 

Osim kupaonice požar je zahvatio i kuhinju, hodnik, predsoblje i dio ostalih prostorija. U cilju pomoći obitelji u sanaciji štete i osposobljavanju kuće za kakve takve uvjete stanovanja ukućane je u srijedu, posjetio i Milan Borak, predsjednik Mjesnog odbora naselja Radovec.  

– Uslijed požara stradale su i sve instalacije, zidovi, podovi, strop i kompletni namještaj u južnom dijelu zgrade, a u sjevernom dijelu koji je zbog brze intervencije vatrogasaca ostao nezahvaćen vatrom ukućanima je u jednoj sobi ostavljena mogućnost korištenja struje za rasvjetu – kazao je Borak. 

– Mještani Radovca i naselja općine Cestica kod sličnih situacija u prošlosti stalno su stradalima priskočili u pomoć pa vjerujem da će se odazvati i pomoći sanacije požarom oštećene kuće -rekao je Milan Borak. 

Uslijed požara većina kuće onesposobljena je za bilo kakvo korištenje, a jedina soba koja je u vatri ostala neoštećena, za sada četveročlanoj obitelji, služi kao jedino mjesto gdje može pod krovom boraviti. 

 O tragediji koja je zadesila stanare obiteljske kuće na adresi, Miroslava Krleže 22 u Radovcu, upoznat je načelnik Cestice Mirko Korotaj. 

– Općina Cestica će se, kao i stalno do sada, uključiti u skladu s mogućnostima i pomoći ukućanima sanirati nastalu štetu od požara i osigurati obitelji dostojne stambene uvjete za život. Trenutno su u postupku prikupljanju troškovnika za sanaciju u vatri oštećene kuće, a koje će napraviti građevinske tvrtke i obrti koji su za te radove i osposobljeni – poručio je Korotaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba