"Ovo je mjesto koje zrcali naše prirodne ljepote, ali i našu orijentiranost održivom turizmu"

MEĐIMURJE: Župan Posavec ugostio grčkog ministra na poznatom vidikovcu, društvo im pravila ministrica Vučković

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Jučer je u posjetu Međimurju boravio grčki ministar ruralnog razvoja i prehrane Lefteris Avgenakis, kojeg je dočekao župan Međimurske županije Matija Posavec te svu snagu i ljepotu tog kraja gostu pokazao na mjestu koje to najbolje simbolizira i dočarava – na glasovitom vidikovcu na Mađerkinom bregu.

Potencijalna suradnja Međimurja i Grčke

Župan Posavec upoznao je ministra Avgenakisa s projektnim dosezima Međimurske županije, u čemu je ona vodeća regija Hrvatske, te iskorištavanju velikih potencijala prekograničnih projekata, među kojima je bio i projekt Cycle Seeing Attractour (CSA), vrijedan 1,4 milijuna eura, u kojem je rođen i vidikovac na Mađerkinom bregu. Danas je vidikovac, koji je Međimurska županija u međuvremenu opremila i orguljama, nezaobilazna turistička točka ovog dijela Europe.

– Ovo je mjesto koje zrcali naše prirodne ljepote, ali i našu orijentiranost održivom turizmu za što smo dobili nagradu ‘Green Destination’, kao prvi u našoj zemlji – istaknuo je župan Posavec gostu tijekom obilaska, nakon čega su otvorili teme vezane za suradnju Međimurske županije i grčkih regija.

– Zanimljiva nam je mogućnost suradnje na projektu ‘ADRION Transnacionalna mreža autentičnih sela’, čiji je naglasak na podizanju svijesti o očuvanju prirodnih i kulturnih dobara, te povezivanju regija obiju država s ciljem promocije prirodnih, kulturnih i enogastronomskih potencijala. Međimurska županija već je dio ovog programa u suradnji s osam zemalja – rekao je Posavec i dodao da je dogovoren skori posjet guvernera jedne od grčkih regija.

Ministra Avgenakisa zadivile su ljepote međimurskog kraja, a u obilasku se upoznao s nizom atrakcija gornjeg Međimurja. Susretu su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba