Ugovor je u Zagrebu preuzeo predsjednik bednjanskog Općinskog vijeća Vladimir Kramarić

BEDNJA: Općina dobila ugovor o sufinanciranju ulaganja u vrtić, riječ je o gotovo 30.000 eura

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Općini Bednja danas je u Zagrebu uručen ugovor o sufinanciranju projekta ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću. Ugovor je u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade preuzeo predsjednik bednjanskog Općinskog vijeća Vladimir Kramarić.

– Ovim ugovorom Središnji državni ured za demografiju i mlade obvezao se Općini Bednja sufinancirati projekt ulaganja u naš dječji vrtić u maksimalnom iznosu od 29.880 eura. Osiguravanje što kvalitetnijih uvjeta za naše najmlađe sumještane na vrhu je liste naših prioriteta, stoga koristimo svaku priliku da projekte vezane za dječji vrtić kandidiramo na natječaje koji se raspisuju putem nacionalnih ili europskih fondova – istaknuo je Kramarić.

A koliko su u Bednji u tome vješti, najbolje dokazuje čitav niz velikih kapitalnih investicija u posljednjih nekoliko godina za koje su sredstva osigurana iz vanjskih izvora financiranja.

Nova potvrda odličnog rada

– Svaku takvu mogućnost koristimo da bismo ulagali u velike projekte komunalne i društvene infrastrukture, a novac dobiven u posljednjoj u nizu uspješnih prijava nova je potvrda odličnog rada cijelog tima – zaključio je predsjednik Općinskog vijeća Kramarić.

Ovoga puta riječ je o Javnom pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini, a koji je dio provedbenog programa Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Vrijednost programa je 3,3 milijuna eura, a odlukom Središnjeg ureda kriterije prijave zadovoljilo je ukupno 148 gradova i općina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba