Odlični rezultati za KZŽ

Krapinsko – zagorska županija je u veljači bila u TOP 5 županija s najviše turista

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija je u veljači imala 14.708 dolazaka turista te se smjestila na visoko peto mjesto u Hrvatskoj. KZŽ je uz višestruko veći Grad Zagreb jedina kontinentalna destinacija u prvih pet kontinentalnih turističkih destinacija.

Sljedeća kontinentalna destinacija je Osječko – baranjska županija, koja je u veljači zabilježila 42 posto manje dolazaka od Krapinsko – zagorske županije. Uz to, Krapinsko – zagorska županija je i po rastu broja noćenja u odnosu na prošlogodišnju veljaču također među pet najboljih županija u Hrvatskoj.

Sjajne brojke

Župan Željko Kolar ističe da je Krapinsko – zagorska županija lani rasla u apsolutno svim sektorima, prvi je put imala više od 400.000 noćenja, dok je u deset godina povećala broj dolazaka za čak 165 posto, a broj noćenja za 149 posto.

– Raduje me da su odlični rezultati nastavljeni i u ovoj godini, ali tu nećemo stati jer s planiranim novim investicijama i povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju očekujemo i novi značajan iskorak u dolascima i noćenju turista. Čitavo vrijeme kontinuirano rastemo, a s novim investicijama napravit ćemo i velik iskorak, budući da ćemo 2025. i 2026. i ozbiljnije povećati broj kreveta u hotelima – rekao je Kolar i dodao kako će meta županijske Turističke zajednice i hotelijera biti inozemni sajmovi na kojima će predstaviti najbolje od zagorske turističke ponude.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba