A rekli smo ne piti i voziti...

NESLAVNI REKORDERI: ‘Mad Max’ jurio kod Brezove 217 na sat, a titula ‘prvi gut Zagorja’ odlazi u Jertovec majstoru s 2,47 promila

Objavljeno: 11.03.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 110 prometnih prekršaja i to 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 41 ostali prekršaj u prometu. 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak oko 16,05 sati, na autocesti A2 u visini Brezove, gdje je 43-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom brzinom od 217 kilometra na sat na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130. 

Vozaču je zbog počinjenih prekršaja iz  Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan obavezni prekršajni nalog, na temelju kojeg je platio novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 570 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu oko 23,25 sati, u Jertovcu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,47 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o sigurnosti prometa na cestama 62-godišnjaku izdan je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 1.320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

U subotu oko tri sati ujutro, u Mirkovcu je zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin, kojem je utvrđeno da vozilom upravlja s 1,89 promila alkohola u organizmu, zbog čega mu je određeno zadržavanje u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te mu slijede optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Također je u nadzoru prometa u Mokricama, jučer oko pola sata iza ponoći, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljala 32-godišnja hrvatska državljanka pod utjecajem alkohola od 1,92 promila, kojoj je određeno zadržavanje u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola te joj slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.199.2. Zakona o sigurnosti prometa s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Isto tako, jučer oko 03,10 sati, u Svetom Križu Začretje, prilikom nadzora prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,53 promila 28-godišnji hrvatski državljanin kojem je određeno zadržavanje u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola te mu slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba