Na kraju je ona dobila šest mjeseci uvjetnog zatvora

TELEVISA PRESENTA: Djevojka (24) prijavila bivšeg za zlostavljanje – lagala da su u izvanbračnoj zajednici

Objavljeno: 11.03.2024. zagorjeinternational

Da baš i nije najpametnije lagati tijekom policijske istrage, na svojoj je koži osjetila 24-godišnja Zagrepčanka, a zbog njenog laganja istražiteljima, sudilo se njenom bivšem dečku iz okolice Križevaca, piše Podravski list

Naime, ona je bivšeg dečka optužila da joj je nanio tjelesne ozljede i to dok su bili u izvanbračnoj zajednici, zbog čega se protiv Križevčanina vodio i kazneni postupak. Sve je krenulo kada je 24-godišnjakinja 30. rujna 2020. godine u službenim prostorijama Policijske postaje Križevci, prilikom ispitivanja kao svjedoka odnosno žrtve kaznenog djela u prethodnom kaznenom postupku koji je protiv njezinog dečka vodilo Općinsko državno odvjetništvo, govorila nešto što se kasnije pokazalo kao neistina. 

Nakon što ju je policijski istražitelj upozorio da je dužna govoriti istinu, da ne smije ništa prešutjeti i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, ona je počela opisivati događaje otprije mjesec dana. 

Bivšeg dečka joj se tada teretilo da joj je nanio tjelesne ozljede, a ona je, stoji u presudi, svjesno neistinito iskazala da je od 16. prosinca 2018. pa nadalje živjela s njim u istoj kući nedaleko od Križevaca. Na temelju njenog iskaza Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv njenog tadašnjeg dečka.  

No, godinu i pol dana kasnije, kada je slučaj došao u sudnicu Općinskog suda u Virovitici, 24-godišnjakinja je ponovno ispitivana kao svjedokinja u kaznenom postupku. I tada je navela kako je prilikom davanja iskaza u Policijskoj postaji Križevci neistinito iskazivala te da s bivšim dečkom nije bila u izvanbračnoj zajednici, niti je s njim živjela u zajedničkom kućanstvu. 

Kako se ispostavilo da je kao svjedok u prethodnom kaznenom postupku dala lažni iskaz, 24-godišnjakinja je nepravomoćno osuđena na Općinskom sudu u Bjelovaru i to na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba