'Schumacher' s Bliskog istoka sad se hladi u istražnom zatvoru

Tek punoljetni Sirijac jurio po Zagrebu i skoro ‘pokosio’ policajca

Objavljeno: 05.03.2024. zagorjeinternational

Obijesna vožnja i prisila prema službenoj osobi djela su koja se na teret stavljaju 18-godišnjem državljaninu Sirije, koji je zbog toga ispitan na ODO Zagreb, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga, piše Večernji list.  

Sve za što ga se sumnjiči počinio je 1. ožujka oko tri sata u Zagrebu. Tada se nije zaustavio, kada ga je policija tražila, već im je bježao u vozilu. Nije stao ni nakon što mu je policija davala zvučne i svjetlosne signale, tražeći ga da stane. 

Umjesto da stane, bježao je vozeći prebrzo po zagrebačkim ulicama pri čemu je prošao kroz više crvenih svjetala na semaforu. Time je, kako ga se sumnjičio, ugrozio živote drugih sudionika u prometu i policajaca koji su ga pratili. U bijegu ga je pokušao zaustaviti i policajac koji je stao na kolnik, no 18-godišnjak je krenuo vozilom na njega, pa se policajac morao izmaknuti. 

Mladi Sirijac je bježao policiji vozeći prebrzo sve dok zbog neprilagođene brzine nije naglo skrenuo i vozilom udario u uzdignuti rubnjak ceste. Oštetio je svoje vozilo kojim je potom prošao kroz rampu i ušao u prostor sportsko rekreativnog centra. 

Tamo su ga policajci i uhitili te priveli, a nakon što je ispitan na policiji i u tužiteljstvu, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba