"To je jedno raskrižje koje nije jednostavno riješiti, vrlo je široko i nemoguće je osigurati ga s polubranicima"

FOTO: U strogom centru Krapine postavljeni semafori i kamere

Objavljeno: 01.03.2024. zagorjeinternational

U Krapini su kod prijelaza željezničke pruge prema Bregovitoj ulici postavljeni semafori i kamere. S obzirom na puno upita oko radova na prijelazu pruge, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako se problem rješavao tako da se prvenstveno vodila briga o sigurnosti svih sudionika u prometu.

– Radi se o državnoj cesti koja ide kroz grad Krapinu prema Pregradi, a projekt rješavanja tog željezničkog prijelaza pokrenut je zajedno s Hrvatskim cestama. Ako se sjećate, prije nekoliko godina, prilikom naleta vlaka na kamion s kemikalijama nastao je skoro jedan veći incident, a bilo je i naleta na automobile te smo pokrenuli rješavanje problema prolaza preko pruge zajedno s Agencijom za istraživanje željezničkih nesreća, HŽ infrastrukturom, resornim ministarstvom kao i Hrvatskim cestama – pojasnio je Gregurović te dodao kako su razmatrali puno varijanti zbog kompleksnosti raskrižja.

“Najbolje rješenje”

– To je jedno raskrižje koje nije jednostavno riješiti, vrlo je široko i nemoguće je osigurati ga s polubranicima, isto tako trajektorije kamiona i autobusa nije baš lako zadovoljiti jer praktički tu bi trebali ulaziti pod 180 stupnjeva da ne bi ušli u suprotnu traku, ovisno iz kojeg smjera dolaze. Našli smo rješenje koje su odobrili svi koji su s nama u ovom projektu i to raskrižje će se semaforizirati. Osim semaforizacije, postavljene su i kamere koje će imati pregled prometa i dodatno regulirati protok kroz raskrižje. Semafor u ulici Ivana Rendića postavljen je malo niže, tako da se automobili kad je crveno svjetlo zaustavljaju niže i oslobađaju trajektorij za autobuse i kamione da mogu lakše proći kroz raskrižje i s aspekta sigurnosti, to je sigurno najbolje rješenje – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba