Iako je napuhao 1,74 promila tvrdi da nije bio pijan

NA BADNJAK: Igor (33) ‘sukno’ dvije rakije ispred policije pa sjeo za volan – ovi ga uhitili 

Objavljeno: 01.03.2024. zagorjeinternational

Igor (33) uhićen je nakon što je vozio pijan. On se žali da su ga policajci namjerno slijedili jer su vidjeli da je popio dvije rakije, piše Danica. 

Prema presudi, Igor je 24. prosinca oko 1.30 sati ujutro u Sesvetama “upravljao osobnim vozilom kolnikom Bjelovarske ulice, iako je u organizmu imao koncentraciju alkohola u omjeru od 1,74 promila, što je utvrđeno alkometrom Dräger”. 

Vozač se branio kako je te noći bio u teškom psihičkom stanju zbog bračne situacije, pa je na sam Badnjak otišao do prijatelja koji radi u zalogajnici. 

– Ispred zalogajnice sam popio dvije rakije, tamo su bili prisutni i policajci. Vidjeli su da sam pio rakiju i nakon što sam sjeo u auto i krenuo kući, oni su krenuli za mnom i brzo me zaustavili. Tada su me alkotestirali i napuhao sam 1,74 promila. Ali, moram vam reći da nisam bio pijan. Takva je koncentracija utvrđena jer sam par minuta prije vožnje popio te dvije rakije. Tada su me zadržali u stanici i drugo jutro pustili kući – naglasio je Igor. 

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s 800 eura i 30 eura troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 40 eura jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Dobio je i jednomjesečnu zabranu upravljanja. 

Kazna je ispod zakonske minimalne premda je Igor već prekršajno osuđivan zbog prometa. Sutkinja je kao “olakotno cijenila da je priznao prekršaj te da je u težoj financijskoj situaciji, dok mu je kao otegotna okolnost uzeta dosadašnja prekršajna kažnjavanost”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba