Iza sebe ima pozamašni popis afera - od nasilja u obitelji do bespravne gradnje u parku prirode

Uhićen bivši ministar gospodarstva i šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, ekskluzivno doznaje RTL Danas. 

Kako podsjeća Jutarnji list, Vojković je karijeru počeo 1990. s poslovnim partnerom Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka Rubikon bavila se marketingom i financijskim inženjeringom. 

Bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine. Također je bio član IO ogranka u više mandata, predsjednik Ogranka Podsljeme, potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a. 

Ispred HSLS-a obnašao je dužnost ministarstva gospodarstva. Nakon što je napao Darinka Kosora, te rekao za šefa HSLS-a da na svijet gleda “isključivo materijalno”, izašao je iz stranke te je smijenjen s čela Croatia osiguranja. 

Uz Vojkovića su se svojevremeno vezale afere, kako za fizičko zlostavljanje bivše supruge, tako i vezano za poslovanje Croatia osiguranja i bespravnu gradnju unutar Parka Prirode Žumberak, podsjeća RTL Danas. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba