Vlasnik firme krivi radnicu! Je li to moguće?!

UŽAS! Ženi u pilani u Petrinji stroj odsjekao ruku. Vlasnik firme: Što je imala raditi tu?!

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

– Mlada žena ostala je bez cijele ruke na svom poslu. Nema nigdje te vijesti! Nema policijskog priopćenja, muk. Poslodavac je zaštićen i sam kaže, kada se dere na radnike, ne možete mi ništa, štiti me politika. Je li to poslodavac ili robovlasnik? Otvorio je firmu bez da mu strojevi imaju dozvolu za uporabu. Nema zaštite na radu niti radnici imaju zaštitnu odjeću i obuću. Desetak radnika, većinom žene, do sad je ostalo bez prstiju, dijelova prstiju, ali ne smiju doktorima reći da je to na poslu, nemaju prava iz ozljede na radu, sto posto bolovanja. Prijeti im se, zastrašuje i na kraju odlaze s posla. Od straha se ne usude ništa. Paraliza sustava. To je to famozno privlačenje poduzetnika, dobiju sve silne poticaje, pomoći, svi im se klanjaju i dive. Rade što hoće jer su cijenjeni, elita društva – objavila je na Facebooku Luca Gašpar Šako, vijećnica Mosta u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Vlasnik firme krivi nesretnu radnicu

Slobodna Dalmacija doznala je da se radna nesreća dogodila u pilani ‘Palavra Furnir d.o.o.’, koja je otvorena lani u petrinjskoj poslovnoj zoni Mošćenica. Vlasnik pilane priznao je događaj, ali dio krivice prebacio je na radnicu.

– Što je imala raditi tu gdje joj se to dogodilo?! Išla je na mjesto gdje nije imala prakse, to je bezopasna traka, ali stavila je ruku unutra, a nije trebala! Niti se trebala tu nalaziti, niti je trebala stavljati ruku. To je isto kao da auto ide nazad, a vi stavite nogu pod kotač – rekao je vlasnik Predrag Palavra za Slobodnu Dalmaciju.

Evo što su kazali iz sisačko – moslavačke policije.

– U ponedjeljak 26. veljače u jutarnjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, u tvornici, prilikom rada na traci za mljevenje furnira došlo je do nesreće na radu u kojoj je teže ozlijeđena ženska osoba. Ozlijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Policija će u svezi ovog događaja dostaviti izvješće Državnom inspektoratu. U policiji su prošle godine prijavljena četiri događaja nesreće na radu u navedenoj tvornici u kojima su dvije osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene. O svim događajima policija je izvijestila Državni inspektorat zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti – rekli su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba