‘Dva igrača malo jača’

Policija u Lugu Zabočkom jedva zaustavila ‘nepopravljivog’ 53-godišnjaka, a u Pregradi pijanog 23-godišnjaka

Objavljeno: 28.02.2024. zagorjeinternational

U utorak su prilikom nadzora prometa oko 8 sati u Lugu Zabočkom, policijski službenici zaustavili 53-godišnjeg ponavljača prekršaja. U pokušaju zaustavljanja, vozač se prvotno nije zaustavio na znak “stop policija“, već je samo nastavio vožnju te je naknadno zaustavljen službenim vozilom, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu.

– Provedenim nadzorom, utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, nije se zaustavio na znak stop policijskih službenika, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, prilikom skretanja nije uključivao pokazivač smjera i kretao se trakom namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto osobno vozilo – rekli su iz policije. 

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 53-godišnjak je oko 14 sati doveden je na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Zagreb.

Drugi nemarni vozač je zaustavljen oko 16 sati u Pregradi. 23-godišnjak je zatečen kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.

– Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba