"Mislim da 500 eura nije previše s obzirom na to što čujem, kako se drugi stanovi na ovom području iznajmljuju"

Garažu planira preurediti i iznajmiti za 500 eura, kaže da ima zainteresiranih

Objavljeno: 27.02.2024. zagorjeinternational

Brojnim građanima zbog visokih cijena na tržištu nekretnina isplati se iznajmiti nekretnine koje posjeduju, a među njima je i Senad Jašaragić iz Velike Mlake između Zagreba i Velike Gorice, koji kroz nekoliko mjeseci planira svoju garažu pretvoriti u jednosoban stan i iznajmljivati ga za 500 eura mjesečno.

– Mislim da 500 eura nije previše s obzirom na to što čujem, kako se drugi stanovi na ovom području iznajmljuju, čini mi se da je to realna cijena. Ima i zainteresiranih, već neki ljudi koji su čuli da ću to preurediti u stan su me pitali kad, što i kako – kazao je Jašaragić u razgovoru za RTL. Prosječna cijena najma u Zagrebu trenutno je oko 15 eura po kvadratu.

Stan od 50 kvadrata u Zagrebu košta 750 eura plus režije

– Ne može se naći ispod 600 do 700 eura stan s jednom odvojenom spavaćom sobom, govorimo o garsonijerama gdje je sve u jednom i takav stan vam je 700 eura, da ne govorimo o suterenu, on je možda 650, a uređen je katastrofalno – objasnila je agentica za nekretnine Amra Gluhić.

Primjerice, stan za najam u novogradnji od 50 kvadrata na zagrebačkoj Ferenščici nudi se za 750 eura plus režije. ‘Mreža mladih’ zbog suludih je cijena pozvala Vladu da regulira cijene dugoročnog najma i da se pobrine za povoljnije kredite za mlade.

– Kako mlada osoba može, ako zarađuje otprilike 1000 eura mjesečno, kako može plaćati najamninu stana 600 do 700 eura? – pita se Nina Popović iz ‘Mreže mladih Hrvatske’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba