Branila se da je dvaput oboljela od korone, da joj je sestra imala probleme s mužem, da se na nju digla medijska hajka te sada ima PTSP…

Sutkinja koja je optužena za krađu u trgovini ‘C&A’ u Zadru oslobođena svih optužbi

Objavljeno: 27.02.2024. zagorjeinternational

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je oslobodio sutkinju Trgovačkog suda u Zadru koja je u dva navrata ukrala robu u trgovini ‘C&A’ u centru Supernova Zadar. Prema optužnici, 17. kolovoza 2022. prišla je policama te uzela haljinu od 300 kuna, prsten vrijedan 39 kuna, suknju od 225 kuna te četiri bluze vrijedne nešto manje od 600 kuna. Drugi puta je ukrala 6. rujna iste godine kada je uzela sako vrijedan 366 kuna te dva para hlača vrijednih nešto manje od 500 kuna, prenosi Index.hr.

U optužnici se navodi da je robu nosila u kabinu, tamo je skidala sigurnosne etikete i zaštitu, robu je sakrila, a potom napustila trgovinu koju je u ta dva navrata oštetila za 2012 kuna. 

Ona se na sudu branila da joj je cijela obitelj oboljela od koronavirusa, a ona već drugi put i da nije imala namjeru ništa ukrasti. Tome je dodala i da je po povratku na posao dobila izuzetno kompliciran predmet od 4000 stranica, a tu je bila i njezina sestra koja je imala problema sa suprugom i njegovom ovisnošću o kocki. Navela je kako ju je upravo sestra zvala dok je bila u trgovini i tada je shvatila da se predugo zadržala i da mora po djecu i supruga.

Za njom je tada krenula djelatnica trgovine, a došao je i zaštitar jer je u svojoj shopping torbi imala nekoliko artikala, no ona je pokušavala objasniti da je sve jedan veliki nesporazum. Pozvana je i policija. 

Rekla je da je na nju krenula medijska hajka bez ikakvog razloga jer je cijela priča o krađi bez uporišta, da joj se život promijenio iz temelja, te da ima PTSP.

– Ne kažem da sam luda, ali ne daj Bože da nešto u trgovini zazvoni, ja se sva stresem. I dalje odlazim u Supernovu, ali ne više u C&A. Sada kada plaćam, opsesivno pitam prodavača je li skinuo zaštitnu etiketu. Imam torbicu u koju jedva stanu mobitel i novčanik – rekla je.

Sud je zaključio kako nije dokazano da je optužena sutkinja počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret pa je oslobođena. 

– Kada sumiramo sve činjenice utvrđene u postupku, sud smatra kako zaista nije dokazano da je okrivljena počinila djelo koje joj se stavlja na teret. Za učin od 17. kolovoza smatramo da nema niti jednog dokaza, sve navedeno moglo bi poslužiti kao nekakva indicija. Držimo da nema nikakvog dokaza da bi okrivljena imala doticaja s inkriminiranim postupanjem, a postavlja se i vrlo logično pitanje je li 17. kolovoza uopće bila kakva krađa u trgovini. Drugim riječima, zbog nedostatka dokaza da bi okrivljena išta ukrala 17. kolovoza, sud drži kako istoj treba pokloniti vjeru i prihvatiti kako ni 6. rujna nije postupala s namjerom otuđenja i zadržavanja artikala – navodi se u presudi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba