U ovo nisu uračunata investiranja u sportsku infrastrukturu

Međimurska županija dala najsnažniju potporu sportu ikada – potpisan ugovor od 664.000 eura

Objavljeno: 27.02.2024. zagorjeinternational

Međimurski sport tijekom 2024. godine dobiva od Međimurske županije najsnažniji vjetar u leđa ikada – ukupno  664.000 eura, u što nisu uračunata investiranja u sportsku infrastrukturu. Župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić u utorak su potpisali sporazum vrijedan 529.000 eura za provedbu programa javnih potreba u sportu. 

Predstavio ga je sam župan Posavec.

106.000 eura više

– Sport je iznimno važan segment zajednici te je svaki doprinos sportu važan. Ove godine smo odlučili značajno povećati iznos za sport te 529.000 eura, direktno iz proračuna Međimurske županije, ide našoj Zajednici sportskih udruga i saveza za financiranje sporta djece i mladih, za natjecateljski sport, zatim za nositelje kvalitete, rekreativni i amaterski sport, kao i sport osoba s invalidnošću – rekao je župan te naglasio da svi rezultati sportaša u njemu bude ponos i zajednicu čine kvalitetnijom. 

Ove godine ulaganja Županije u sport povećana su za oko 106.000 eura u odnosu na 2022. godinu.

– Dodatno smo osigurali ukupno 135.000 eura za rad Međimurskog školskog sportskog saveza, nagrađivanje sportaša za vrhunske rezultate, kao za najam dvorana nositeljima kvalitete, kako bi za njih bile besplatne – kaže župan te dodaje:

– Tom iznosu treba dodati ulaganja u sportsku infrastrukturu. Vjerujem da će ova vijest izmamiti sportašima osmijeh na lice, a njihovi rezultati naša srca ispuniti ponosom te vjerom da smo pridonijeli razvoju sporta skrbi koju mu posvećujemo – poručio je. 

Županija je kompletno obnovila sportsku dvoranu Graditeljske škole, a u tijeku je uređenje pripadajućih vanjskih igrališta. Sufinancirana je balon-dvorana u Čakovcu, te slijedi i uređenje sportskih terena Gimnazije Josipa Slavenskog, kao i završetak gradnje školske sportske dvorane OŠ Sveta Marija. 

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić dodao je da s ovakvom podrškom ne čudi što je Međimurska županija najsportskija županija u Hrvatskoj i što je jedina u RH 2022. ponijela titulu Europske regije sporta. 

– Suradnja sa Županijom je izvrsna te smo zahvaljujući tome i mi pouzdan partner svim naših klubovima i udrugama. Iz godine u godine zahvaljujući tome rastemo i bivamo efikasniji – kaže Kljajić te dodaje da Zajednica ove godine dobiva i oko 210.000 eura iz Ministarstva sporta i turizma, i to zahvaljujući kvalitetnoj prijavi sportskih projekata. 

Kljajić je zahvalio i svim voditeljima sportskih udruga i klubova, čiji je entuzijazam nezamjenjiva karika u razvoju sporta u društvu. 

Oko 15.000 sportaša

– Županija smo na čijem teritoriju djeluje više od 400 sportskih udruga i klubova te oko 15.000 sportašica i sportaša, koji će u ovoj godini raspolagati s ukupno oko 875.000 eura – dodao je.

Na konferenciji za medije, dopredsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Zoran Pfeifer je također istaknuo da je Međimurje sportska regija zahvaljujući snažnoj podršci. 

– Danas je milina raditi u sportu u Međimurju zbog ove podrške, te ugleda koji uživamo u našoj Županiji i kod župana – istaknuo je Pfeifer.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba