Čistačica nije postupila po pravilima struke

UŽAS! Vrtićko dijete progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Nesretan slučaj dogodio se jučer u dječjem vrtiću ‘Didi’ u Kravarskom, u okolici Velike Gorice. Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje.

Kako je Dnevnik.hr doznao od osnivačice vrtića, Karmen Pavlić, radilo se o pogrešci zaposlenice, konkretno čistačice. Ona je sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dječjem vrtiću i nije dobro obrisala i isprala.

“Svi su hitno reagirali”

– Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su mu usta – ispričala je Pavlić i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dijete neće imati ozbiljne posljedice.

– Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati. To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna – zaključila je Pavlić.

Vrtić ‘Didi’ sad razmišlja o idućem koraku. Kontaktirali su odvjetnika jer se radi o ozbiljnoj povredi radne dužnosti. Moguće je da će čistačica odgovorna za ozljeđivanje djeteta dobiti otkaz, ali o tome će se još odlučivati. U svakom slučaju, ovo neće proći bez određenih mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba