KANSAS CITY: Horor na paradi proslave pobjednika Super Bowla

JEZIVE SNIMKE: Ubijena DJ-ica, ranjene 22 osobe – među njima 9 djece

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Devetoro je djece među 22 osobe koje su ranjene u pucnjavi u Kansas Cityju nakon pobjedničke parade momčadi Kansas City Chiefsa koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak osvojili Super Bowl, objavila je policija.

Jedna osoba je ubijena, majka dvoje djece koju je njezina radio postaja identificirala kao DJ-icu, prenosi Jutarnji.

Osmero ljudi je zadobilo ozljede opasne po život, a sedmero ih je teško ozlijeđeno te bi njihove ozljede također mogle opasne po život, rekli su dužnosnici.

Ozljede ranjene djece su takve da se očekuje da će se svi  oporaviti. Policija je priopćila kako je uhitila trojicu osumnjičenih za povezanost s pucnjavom.

Hici su ispaljeni zapadno od Union Stationa, željezničke postaje u centru Kansas Cityja, gdje je parada završila oko 14 sati po lokalnom vremenu. Na licu mjesta bile su tisuće ljudi. 

Lokalni izvještaji kažu da su igrači Kansas City Chiefsa još bili na pozornici kada su odjeknuli prvi hici. Pucnjava je natjerala publiku, uključujući gradonačelnika i članove njegove obitelji, da pobjegnu u zaklon.

Izvor iz policije rekao je za CBS News da je pucnjava, po svemu sudeći, bila rezultat svađe koja je prerasla u nasilje. Izvor je rekao da nije riječ o terorizmu. Policija je rekla da istražuje motiv i prikuplja fizičke kao i digitalne dokaze. Zamolili su sve svjedoke ili pojedince koji imaju informacije da kontaktiraju policiju.

Kansas City dugo se bori s oružanim nasiljem, a 2020. godine bio je među devet gradova na meti Ministarstva pravosuđa SAD-a u pokušaju suzbijanja nasilnog kriminala. U 2023. grad je dostigao rekord sa 182 ubojstva, od kojih je većina uključivala oružje.

Predsjednik Joe Biden rekao je da je pucnjava “duboko zarezala američku dušu” i pozvao ljude da izvrše pritisak na Kongres da zabrani posjedovanje jurišnog oružja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba