Majka, koja je pokušala spasiti dijete, također je ozlijeđena

STRAVA: Dva pitbulla do smrti rastrgala 13-mjesečnog dječaka

Objavljeno: 22.04.2024. zagorjeinternational

Dva psa pasmine pitbull rastrgala su dječaka u dobi od 13 mjeseci u Campalongu, provinciji Salerno u Italiji. Majka, koja je pokušala spasiti dijete, također je ozlijeđena. Zadobila je ugrizne rane po nogama.

Talijanski mediji prenijeli su da je dječak napadnut dok se igrao u dvorištu obiteljske kuće. Prema prvim saznanjima policije, koja je na mjesto nesreće stigla s hitnom pomoći, psi su dijete napali jer su ga doživjeli ili kao igračku ili kao prijetnju. Vlasnik pasa majčin je prijatelj, prenosi Dnevnik.hr.

Udruga: Tražimo obveznu dozvolu za potencijalno opasne pasmine

Psi su prevezeni u sklonište za životinje dok traje istraga. Iz Udruge za zaštitu okoliša i prava potrošača traže da oni vlasnici koji imaju opasne pasmine pasa za to moraju imati dozvolu. Traže da se poduzmu mjere kojima bi se osigurala sigurnost građana, a među opasne pasmine pasa uvrštavaju upravo pitbulle.

– Već neko vrijeme tražimo da vlasnici posebno snažnih i potencijalno opasnih pasa imaju obveznu dozvolu s obzirom na to da se na godišnjoj razini zabilježi sedamdeset tisuća napada pasa na ljude – rekli su iz Udruge i dodali da ne odgovaraju sve vrste pasa svima. U Italiji nije uspostavljen popis potencijalno opasnih pasmina pasa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba