"Vrijeme je da se malo odmorimo i ključeve grada predamo maškarama"

Maškare preuzele vlast u Čakovcu! Dječji fašnik okupio oko 780 djece

Objavljeno: 11.02.2024. zagorjeinternational

Uspješni, veseli i šareni ‘Jaslički fašnik’ poslužio je u petak kao najbolja uvertira za vikend fašničkih manifestacija u Čakovcu, pa tako i za ‘Dječji fašnik’ koji je u centru grada okupio oko 780 djece iz 24 skupine.

Dječjim maškarama pritom su se pridružili Čakovečke mažoretkinje (djeca), Gradski puhački orkestar i zbor Čakovečki mališani.

27 skupina

Tako je ukupno čak 27 skupina prodefiliralo centralnom čakovečkom ulicom, oduševilo izborom maski, pjevalo, plesalo i zabavljalo mnogobrojne sudionike i prolaznike, koji su se divili maskiranim skupinama iz čakovečkih i međimurskih dječjih vrtića.

Ključeve grada malim je maškarama na centralnoj pozornici predao predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga. 

Vrijeme je da se malo odmorimo i ključeve grada predamo maškarama. Lijepo je što ste se okupili u tako velikom broju te što gradom vlada radost i veselje. Sigurno ćete tako i upravljati gradom, posebno zato jer je među vama mnogo mladih i djece – rekao je Varga te predao ključeve maškarima. Time je i službeno u Čakovcu počela vladavina maškara.

Djeca su u Čakovcu zaista i ove godine pokazala svoju maštu, talent i veliki trud, kako svoj, tako i onaj svojih odgojiteljica i odgojitelja, uz jedinstvene maske, ali i nastupe na pozornici. U nastavku programa još su se malo podružili uz neizostavnu fašničku deliciju – krafne, koje je za njih pripremio organizator Turistička zajednica grada Čakovca, a u kojima su uživali uz nastavak veselja, plesa i pjesme.

Nedjeljni program

Vladavina maškara u Čakovcu je krenula te vam je to najbolji poziv da se im pridružite u subotu na plesnjaku, ali i posljednjeg dana fašničkog ludila, u nedjelju, 11. veljače na Tradicijskom fašniku i velikoj završnoj fešti.

Međimurski fašnik u Čakovcu, promocijom tradicije našeg kraja, predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Dio je međimurske kulturne baštine sa snažno izraženom tradicijskom komponentom, gdje se posebna važnost pridaje tradicijskim maskama.

Stoga su se sve maske još jednom okupile, prvo u subotu, 10. veljače od 22 sata na Fašničkom plesnjaku ‘Rasplesane maske’ u šatoru na Trgu Republike uz nastupe DJ-a i TS Od srca do srca, a već u nedjelju od 15 sati ne propušta se ‘Tradicijski fašnik’ ulicama grada, kao ni izbor najbolje fašničke grupe, te fašnička fešta ‘Med maskama’ na Trgu Republike uz TS Podrumare.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba