STUBIČKE TOPLICE: Prošle godine su sanirane udarne rupe, a sad se stavlja fokus na recikliranje

“Cilj je doći do 50 posto odvojeno prikupljenog otpada kako bi izbjegli plaćanje penala”

Objavljeno: 08.02.2024. zagorjeinternational

Krajem prošle godine na području Stubičkih Toplica radilo se na održavanju cestovne infrastrukture. Sanirale su se udarne rupe i oštećeni dijelovi cesta, a asfaltirane su i četiri dionice za koje su dobivena sredstva iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, piše Radio Stubica.  

Vrijednost asfaltiranja tih prometnica iznosila je oko 70.000 eura, a 25.000 je dobiveno iz spomenutog Programa.

– Isti fond je raspisao natječaj za ovu godinu tako da smo se ponovno prijavili i očekujemo sličan iznos, tako da do 1. svibnja namjeravamo asfaltirati još četiri dionice cesta – istaknuo je načelnik Josip Beljak.

 Među brojnim aktivnostima, načelnik je spomenuo projekt edukacije stanovništva o odvojenom prikupljanju otpada. Projekt je sufinanciran preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a održano je nekoliko predavanja i radionica te je podijeljeno više od tisuću brošura i letaka.

– Nadamo se da ćemo ovakvim akcijama još više podići svijest ljudi jer cilj nam je dostići 50 posto odvojeno prikupljenog otpada kako bi izbjegli plaćanje penala koje svake godine moramo platiti zbog malog postotka odvojenosti – istaknuo je.  

Dodao je kako je s Fondom potpisan Ugovor za nove spremnike za otpad pa će u prvoj polovici ove godine biti zamijenjeni svi koševi za otpatke na području Općine.  

– Čekali smo ovu priliku za sufinanciranjem jer nije isto ako moraš dati 40.000 eura ili 16.000 eura koliko sada iznosi naš dio, a 24.000 ćemo dobiti od Fonda – zaključio je načelnik. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba