JUNAK DANA: Maloljetni vatrogasac uspio spasiti dijete

KRITIČNO: Poplave u Njemačkoj odnijele živote – voda je došla do razine prsa

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

Poplave zbog konstante i obilne kiše teško su pogodile njemačku saveznu zemlju Saarsku i dio Falačkog-Porajnja, piše Fenix magazin.

Smrtno je stradala 67-godišnja žena iz Saarbrückena. Kako su objavile gradske vlasti, preminula je u bolnici nakon što ju je u petak udarilo vozilo hitne pomoći koje je bilo u akciji spašavanja uslijed jakog nevremena. 

U petak je mladi vatrogasac spasio dijete iz poplave. Riječ je o 17-godišnjem pomagaču Niclasu Göllenu, objavio je u nedjelju RND. 

– Dječak je bio s majkom kod kuće i nije imao šanse izaći jer mu je voda bila do prsa. Nosio sam ga u naručju kroz vodu – rekao je Göllen, član dobrovoljne vatrogasne jedinice LB12 Malstatt-Burbach.  

Spašavanje se odvijalo u gradskoj četvrti Rußhütte u Saarbrückenu. U ulici Fischbachstraße iz kuća je zbog poplave evakuirano 75 ljudi. Ekstremno jaka kiša dovela je do poplava i klizišta u gradu Kirnu u saveznoj zemlji Falačko-Porajnje u nedjelju poslijepodne. 

– Najviše je pogođen okrug Sulzbach – rekao je glasnogovornik policije. 

Brojni podrumi i prizemlja bili su puni vode i blata, a dio terena više nije bio prohodan. Odron je blokirao i saveznu cestu 41. 

Njemačka meteorološka služba (DWD) prethodno je upozorila na oluje u Falačkom-Porajnju i Saarlandu i za nedjelju. U večernjim satima u obje savezne zemlje na snazi je bilo upozorenje na ekstremna grmljavinska nevremena najviše razine. 

Razmjeri štete još uvijek nisu poznati. No, obilna kiša mogla bi ponovno pasti i u ovom tjednu, najavili su meteorolozi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba