Službeni posjet načelnice Kočet općini Doboj Istok, nastaloj nakon Daytonskog sporazuma

DONJA VOĆA: Načelnica Kočet i suradnici posjetili općinu Doboj Istok u BiH

Objavljeno: 29.01.2024. zagorjeinternational

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet, zajedno sa suradnicima, posjetila je Doboj Istok, općinu u BiH.

Tijekom službenog posjeta Doboj Istoku, s predstavnicima Općine Donja Voća i KUD-a Voća, načelnica Kočet posjetila je i Prihvatni cestar ‘Duje’ te se u prisustvu načelnika Doboj Istoka Kemala Bratića detaljnije upoznala s aktivnostima i potrebama Međunarodnog foruma solidarnosti. S važnošću i značajem ove organizacije za BIH, a prvenstveno za Doboj Istok upoznao ih je Sefir Halilović, pomoćnik ravnatelja.

U MFS-EMMAUS-u radi više od 260 ljudi

MFS-EMMAUS je nevladina humanitarna organizacija osnovana 1991. godine s ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna. S preko 260 zaposlenika, pedesetak aktivnih volontera i mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu, Srebrenici, Zvorniku, Velikoj Kladuši i Mostaru, MFS-EMMAUS djeluje na cijelom području BIH i predstavlja jednu od najvećih samoodrživih nevladinih udruga u zemlji i šire.

Jedan od najvećih projekata koje provodi MFS-EMMAUS je Prihvatni centar ‘Duje’ u Doboj Istoku koji djeluje od 2004. godine i gdje je smješteno 430 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija. MFS-EMMAUS, između ostalog, vodi projekte za održivi povratak, pomaže žrtvama trgovine ljudima i ilegalne migracije te sudjeluje u projektu sprječavanja zloupotrebe djece.

Svrha posjeta općini Doboj Istok je razmjena iskustava na raznim područjima, ali i razvoj suradnje po pitanju raznih budućih projekata. Naglasak se posebno stavio na razmjenu iskustava i projekata među udrugama civilnog društva, ali i na bolje upoznavanje i razmjenu ideja o suradnjama obje općine.

Inače, Doboj Istok je općina nastala nakon Daytonskog sporazuma od dijela prijeratne općine Doboj. Nalazi se u Tuzlanskom kantonu i spada u red najmanjih i najbogatijih općina u Bosni i Hercegovini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba