‘Nakon sedam godina mrcvarenja, gotovo je!

Danka Derifaj na sudu konačno pobijedila Željku Markić: “Kolege, prenesite molim vas ovu informaciju”

Objavljeno: 29.01.2024. zagorjeinternational

Novinarka Danka Derifaj konačno je na sudu pobijedila u sporu protiv Željke Markić.

– Dobila sam Markićku! Drugostupanjski sud u ponovljenom postupku je potvrdio oslobađajuću presudu u moju korist. Nisam je klevetala nego radila svoj posao, pravomoćno je! Nakon sedam godina mrcvarenja, gotovo je. Kolegice i kolege, prenesite  molim vas ovu informaciju. Jadranka Sloković me obranila i zaslužuje sve čestitke. Rado će dati izjavu – objavila je novinarka na svojim društvenim mrežama.

Podsjetimo, Markić je tužila novinarku tvrdeći da ju je oklevetala u emisiji RTL Direkt iz 2016. godine u kojoj je Derifaj objavila da tvrtka Željke Markić zarađuje na prodaji kontracepcijskih pilula te abortivnih sredstava, a za što je Markić tvrdila da nije istina.

Derifaj je u svibnju 2021. prvi put oslobođena krivnje u ovom postupku, no Markić je uložila žalbu pa je Županijski sud u Zagrebu tu presudu ukinuo i slučaj vratio na ponovljeno suđenje. U veljači prošle godine stigla je nova oslobađajuća presuda, na koju se Markić ponovno žalila, piše Index.hr.

– Kada je netko protiv pobačaja, onda je vrlo neobično da zarađuje od tableta koje sprječavaju začeće? Hrvatska je trenutno po upotrebi kontracepcije među zadnjima u Europi. Kada bi došlo do zabrane pobačaja, porasla bi i potražnja za kontracepcijom. Siguran prihod za one koji je prodaju, zar ne? – navela je novinarka Derifaj u spornom televizijskom prilogu. 

Markić je tvrdila da njezina tvrtka, koja se bavi kliničkim ispitivanjem lijekova, nije bila vezana za kontraceptive. Iako je, tvrdila je, to i rekla Danki Derifaj, njezine izjave nisu adekvatno prenesene.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba