"Naša plovidba traje, imamo puno milja za prijeći”

DOBRODOŠLI KUĆI: Otvorenjem vrata Kuće Klajn započelo kulturno slavlje u Klanjcu. Danas je finale

Objavljeno: 18.05.2024. zagorjeinternational

U prepunoj dvorani Kina Martin u Klanjcu ovog četvrtka je započeo program “Dobrodošli Kući”. Naziv programa poruka je dobrodošlice koju udruga Kućni Kolektiv upućuje lokalnoj i regionalnoj publici te poziva na slavlje Kuće kao kreativnog utočišta, inspirativnog prostora za boravak i izvedbe te vida oživljavanja grada Klanjca. 

– Mi nismo na početku, naša plovidba traje neko vrijeme, ali nismo ni na kraju imamo puno milja prijeći, negdje smo između. U liminalnom  prostoru. Otkrili smo da riječ LIMEN na latinskom znači prag. Jedino što treba je usuditi se prijeći ga. Dobrodošli Kući! – ovim riječima pozdravili su prisutnu publiku Dunja Bovan i Jerko Marčić iz Kućnog Kolektiva.  

Finalnog dana programa, 18. svibnja ujutro se održava predstava “Priča o vodi” Marka Makovičića, posebno prilagođena najmlađoj djeci. Tijekom dana. Popodne je rezervirano za cirkuske predstave i radionice slovenske cirkuske trupe MismoNismo, gdje će park postati pozornica za akrobatski talent i interaktivne igre. Večernji program zaključuje plesna predstava Plesnog kolektiva Škvadra “Preživjeli,” u garaži Kuće Klajn, a nakon toga slijedi koncert Antun IDEM, koji u Klanjec dolazi u sklopu Rock&Off turneje.  

Kuća Klajn je sinergija povijesti, umjetnosti i modernosti koja odražava duh svih onih koji su s ljubavlju i trudom uložili u njezin razvoj. Novi sadržaji pružaju platformu koja će ugostiti domaće i strane umjetnike, poticati kreativno izražavanje i prenositi znanje generacijama koje dolaze. 

– Ovim trodnevnim programom želimo ukazati na sve što Kuća Klajn predstavlja lokalnoj i regionalnoj kulturnoj zajednici, ističući njezinu posvećenost unapređenju i održavanju umjetničke baštine grada Klanjca ali i šire – ističu. 

Program Kuće Klajn i Kućnog kolektiva sufinancira se sredstvima Zaklade Kulture nove, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Krapinsko – zagorske županije i Grada Klanjca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba