"Budite dio najvećeg povijesno kulturnog spektakla na ovim prostorima"

BUNA TRAJE: Stubičkim krajem ponovno će odzvanjati zvuci borbe kmetova Matije Gupca i vojske Franje Tahija

Objavljeno: 25.01.2024. zagorjeinternational

Povijesna bitka koja je “pokazala šake” vlasteli prije 451 godinu, ove godine slavi 16 godina održavanja, gdje će ponovno na tisuće posjetitelja imati priliku vidjeti oživljenu Seljačku bunu – Bitku kod Stubice između kmetova, predvođenim Matijom Gupcem, protiv zloglasnog Franje Tahija i njegove vojske.  

Jedinstvena i narodu posebna bitka rekonstruirana je od strane Družbe vitezova Zlatnog Kaleža, a s TZ područja Gupčevog kraja, Gradom Donja Stubica i partnerima, priprema spektakl kakvog svi zajedno očekujemo.

Bitka nad bitkama, realan prikaz najveće borbe hrvatskog seljaka za pravicu, održat će se 10. veljače na bojnom polju, gdje će nekoliko stotina statista i sudionika, prikazati publici rekonstrukciju Seljačke bune iz davne 1573. godine koja je obilježila hrvatsku prošlost.  

Zbog toga ni ne čudi da ovu manifestaciju posjeti i 20.000 posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Uz Spektakularnu bitku kod Stubice, posjetitelje očekuje srednjovjekovni sajam, bogata gastro ponuda i glazbeni program.

U subotu, 3. veljače, kod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici kreće Puntanje kmetova na čelu s Matijom Gupcem.

– Sudjelujte u puntanju i budite dio najvećeg povijesno kulturnog spektakla na ovim prostorima – pozvali su iz TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

Valja napomenuti kako je ulaz na sva događanja besplatan, osim Muzeja seljačkih buna i Termi Jezerčica gdje se za vrijeme trajanja manifestacije ostvaruju određeni popust.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba