SVETI KRIŽ ZAČRETJE: Zahvaljujući Skijaškom klubu ‘Stars’, ponovno se zabijelila padina kod Muzeja Žitnica

Ovog vikenda kreće omiljena škola skijanja, a iz Kluba poručuju da će zimske radosti nastojati zadržati što duže

Objavljeno: 18.01.2024. Vanja Hozmec

Već tradicionalno za ovo doba godine, zabijelila se padina kod Žitnice u Svetom Križu Začretju. Skijaški klub ‘Stars’ tamo još od 2015. godine uveseljava mještane, pogotovo one najmlađe, skijaškim poligonom koji i danas, nakon punih devet godina, i dalje s veseljem privlači mještane kao i prve godine. 

Minusi koji su bili proteklog tjedna dobro su iskorišteni, staza je napravljena, snijega ima dovoljno,  pa je sve spremno i za popularnu školu skijanja koja će krenuti ovog vikenda. Kako kaže tajnik kluba Igor Perhot, interes je, kao i svake godine, velik.  

Prema licenciranom programu

– Naša škola skijanja napravljena je prema licenciranom programu Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja, namijenjena je djeci svih uzrasta, no treba istaknuti da je staza prvenstveno pripremljena i namijenjena početnicima. S druge strane, oni koji već znaju skijati, ovdje samo usavršavaju svoje vještine kako bi spremni mogli ići na ozbiljnija skijališta – kaže Perhot. 

Škola će se, prema planu, održavati vikendima u jutarnjem terminu, a s obzirom na to da sve jako ovisi o vremenskim uvjetima, okvirno će trajati mjesec i pol dana. Iz Kluba kažu da će se potruditi, kao i svake godine, da snježne radosti produže koliko god je to moguće. 

– Mi cijelu sezonu pratimo kakva će biti temperatura i kakvi će biti vremenski uvjeti, te smo uvijek spremni da, kada uvjeti to dozvole, radimo dodatni snijeg da produljimo zimske uvjete koliko možemo, na radost svih, a posebice najmlađih. Teško nam je precizno odrediti koliko će škola točno trajati, no pogledamo li unazad nekoliko godina, sezona nam je većinom trajala oko mjesec i pol dana, ponekad i duže – kaže Perhot.  

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje u školi skijanja Skijaškog kluba ‘Stars’ mogu se javiti na broj telefona 098/857-832 (Igor Perhot), ili mogu kontaktirati Klub putem njihovih društvenih mreža (Facebook, Instagram). 

– Želimo iskoristiti ovaj zimski period najviše što možemo posebice zbog najmlađih koji zimi nemaju na izbor baš velik broj aktivnosti na otvorenom. Želimo ih animirati, kao i njihove roditelje, da provode što više vremena u prirodi, da budu na svježem zraku te da uvide da, kako kaže ona poznata izreka, ‘Ne postoji loše vrijeme, samo loša odjeća’ – poručuje tajnik. 

Izlet u Nassfeld

Uz popularnu školu skijanja, Klub se bavi i raznim drugim aktivnostima pa je tako proteklog vikenda, u suradnji s Hrvatskom udrugom ljubitelja skijanja i snowbordanja (HULJS), organizirao jednodnevni izlet u austrijski Nassfeld. Sve je prošlo odlično, a odaziv je bio velik čemu u prilog ide i činjenica da je za Austriju toga dana krenulo čak 10 autobusa.

– U sklopu izleta smo u suradnji s HULJS-om organizirali i utrku Kupa Hrvatskog zagorja, Memorijal ‘Srećko Tomić’, koja se boduje za Kup Hrvatske u rekreativnom skijanju, a i tu je interes bio jako velik. Moram istaknuti da je velik broj sudionika, naših Zagoraca, osvojilo medalje i ostvarilo sjajne plasmane – otkrio je naš sugovornik te za kraj dodao:

– Svima koji su sudjelovali u realizaciji izleta, ali onima koji sudjeluju u stvaranju našeg poligona u Svetom Križu Začretju, želim zahvaliti na pomoći. Teško je odraditi neke stvari ako ih radite sami. Uz podršku i pomoć se uvijek može napraviti puno više i puno bolje – zaključio je Perhot.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba