Uspostavljena je odlična suradnja

Sveučilište Sjever potpisalo sporazum s jednim od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu

Objavljeno: 03.01.2024. zagorjeinternational

Predstavnici Sveučilišta Sjever na čelu s rektorom Marinom Milkovićem krajem studenog su posjetili HCMC University of Technology and Education u gradu Ho Chi Minh City u Vijetnamu gdje su održali sastanke s predstavnicima vijetnamskog sveučilišta.

Sastancima su uz rektora Milkovića nazočili i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Damir Vusić te pročelnik Odjela za multimediju Robert Geček. Delegaciju HCMC University of Technology and Education predvodio je Le Hieu Giang, predsjednik vijetnamskog sveučilišta, u pratnji Truong Dinh Nhona, dekana Faculty of International Education te Nguyen Long Gianga, dekana Graphic Arts and Media Faculty.

Povod posjeta bilo je potpisivanje sporazuma o suradnji dviju institucija s ciljem razvoja obrazovnih, znanstvenih i drugih oblika suradnje. Navedenim sporazumom otvaraju se nove mogućnosti međuinstitucijske suradnje dvaju sveučilišta te povećanja vidljivosti Sveučilišta Sjever na svjetskoj akademskoj razini.

Rektor Sveučilišta Sjever: Imamo dosta zajedničkih interesa

– Suradnja u području izrada nastavnih planova i programa za sve razine akademskog obrazovanja, kao i suradnja u nastavi, istraživanju i razvoju zajedničkih studijskih programa te razvoju novih metoda podučavanja putem e-učenja i učenja na daljinu samo su neka od područja zajedničkog interesa – istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

Dvije visokoobrazovne institucije uspostavile su suradnju i na području razmjene studenata, nastavnika i osoblja u okviru formalnih programa mobilnosti kao i u području izdavaštva na teme od zajedničkog interesa. Organizacija znanstvenih skupova, seminara, simpozija, okruglih stolova i javnih rasprava na unaprijed dogovorene teme kao i organizacija i provedba zajedničkih istraživačkih projekata te međusobna razmjena informacija o rezultatima istraživanja i objavljivanje znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima dio su potpisanog sporazuma o suradnji.

HCMC University of Technology and Education jedno je od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu. Osnovano je 1962. godine i prvo je sveučilište koje je obrazovalo stručnjake u području tehničkih znanosti u cijeloj državi. Danas sveučilište obrazuje studente na 29 prijediplomskih studijskih programa, 13 diplomskih te 6 poslijediplomskih studijskih programa na 15 fakulteta i instituta sastavnica sveučilišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba