U kontejneru su bila tri brenda cigareta, a sve iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

ZAPELO U CRNOJ GORI: Tvrtka iz Zagreba naručila čak 1,6 milijuna eura vrijednih cigareta bez markica

Objavljeno: 25.12.2023. zagorjeinternational

Naručitelj kontingenta ilegalnih cigareta, koje su u subotu zaplijenjene u crnogorskoj luci Bar, hrvatska je tvrtka ‘Stefan rex’ iz Zagreba, priopćeno je nedjelju iz Uprave carina Crne Gore. Cigarete bez nadzornih markica, vrijedne više od milijun i pol eura, okončale su svoj put u slobodnoj zoni luke kamo su stigle iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, piše Index.

Crnogorski carinici zaplijenili su ih nakon što se nije pojavio primatelj – zagrebačka tvrtka ‘Stefan rex’, koja je na crnoj listi ilegalnog prometa duhana.  

– Ono što je bitno da znamo tvrtku koja dolazi iz Zagreba. Kriminalističkom obradom policije Crne Gore i u suradnji uprave carina i policije mora se doći do vlasnika te tvrtke te ustanoviti tko je i zašto naručio toliku količinu. Najvažnije je da dođemo do nalogodavatelja – rekao je za Radioteleviziju Crne Gore predsjednik Internacionalne policijske organizacije Ivan Pekić.

Vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se na više od 1.6 milijuna eura, a u kontejneru su pronađena ukupno tri brenda cigareta.  

Preko tisuću i pol tona duhanskih proizvoda koji su zaplijenjeni prošle godine u crnogorskoj luci Bar i dalje čeka na uništenje, koje ovisi o okončanju sudskih postupaka koje su pokrenuli njihovi vlasnici, ali i o odluci crnogorskih državnih tijela na koji način će ta ogromna količina cigareta biti uništena.

Crnogorska luka Bar ranije je od međunarodnih institucija označena kao ključno čvorište za šverc ilegalnih cigareta, odakle su prevezene na tržište Europske unije.  

U akcijama crnogorske policije i Uprave carina te zemlje prošle godine zaplijenjene su tone cigareta bez nadzornih markica. Vlada je zabranila i skladištenje duhanskih proizvoda na teritoriju Slobodne zone Luka Bar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba