U grupaciji je i donjostubički Trgostil kojeg je prošle godine preuzela Trgovina Krk

SJEVER HRVATSKE: NTL kupio 100 maloprodajnih dućana u četiri županije

Objavljeno: 25.12.2023. zagorjeinternational

Kako neslužbeno doznaje portal Danica, Narodni trgovački lanac (NTL) preuzeo je trgovine Kitro koje su poslovale u sastavu TP-a Varaždin. Kitro ima blizu 100 maloprodajnih mjesta u četiri županije: Varaždinskoj, Međimurskoj, Koprivničko – križevačkoj i Krapinsko – zagorskoj.

Na području Koprivnice i prigradskih naselja Kitro je otvorio desetak dućana, a odsad će poslovati pod kapom NTL-a. U grupaciji NTL kao samostalne tvrtke na sjeveru posluju i križevački Robin, Dergez iz Podravskih Sesveta, čakovečki Metss i donjostubički Trgostil koji su pripojeni Trgovini Krk, piše Danica.

Prema podacima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Top 10 trgovaca lani su po tržišnom udjelu bili Konzum plus, Lidl, Plodine, Spar, Kaufland, Studenac, Tommy, KTC, Trgovina Krk i NTL. Lani se bilježi značajan rast tržišnog udjela Eurospina i pomak sa 17. na 13. poziciju.

Trgovina Krk je prošle godine prvi put pozicionirana u Top 10 trgovaca na malo po ostvarenom prihodu i nalazi se na devetoj poziciji. Također, Spar je skočio na četvrtu poziciju, a Studenac na šestu. Trgovina Krk je najveći trgovac na malo mješovitom robom u Međimurskoj županiji jer joj je pripojen čakovečki Metssa. Pripajanjem Trgostila lani Trgovina Krk proširila se na područje deset županija i Grada Zagreba.

Konzum plus je vodeći trgovac u Gradu Zagrebu i šest županija (Zagrebačka, Krapinsko – zagorska, Varaždinska, Karlovačka, Ličko-senjska te Osječko-baranjska županija), jednako kao u prethodnoj 2021. godini.

Članice Schwarz grupe vodeće su u četiri županije. Lidl je vodeći trgovac u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj, dok je Kaufland vodeći u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, jednako kao u prethodnoj godini.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vodeći trgovac na malo postao je Studenac, kojem je to prva županija u kojoj je postao lider. To je rezultat pripajanja nekadašnjeg lokalnog trgovca na malo Pema te Studenac bilježi pomak s treće na prvu poziciju u toj županiji.

Tommy je i nadalje vodeći trgovac u tri županije u jadranskoj regiji – u matičnoj Splitsko-dalmatinskoj županiji, Šibensko-kninskoj te u Zadarskoj županiji. KTC je najveći trgovac u Virovitičko-podravskoj županiji, dok su Mlin i pekare i dalje tržišni lider u Sisačko-moslavačkoj županiji. Boso je dugogodišnji lider u Vukovarsko-srijemskoj županiji.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba